Ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ'lere sermaye desteği sağlamak için yeni bir destek programı açan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin TL'lik faizsiz kredi uygulamasından faydalanmak isteyen yüzlerce esnaf, başvuruların ikinci gününde de uzun kuyruklar oluşturdu.

KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yürük, “2017 yılında Sanayi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından 50 bin lira faizsiz kredi verileceği açıklamasının ardından önceki gün başvurular Türkiye genelinde olduğu gibi bizde de başladı. Gördüğünüz gibi ciddi bir yoğunluk var. Bizlerde buradaki ihtiyaca cevap vermek için elimizden geleni yapmaktayız. Başvurular 19 Aralık 2016 tarihinde başladı. Yarın, yani 21 Aralık 2016 tarihinde sona erecek” dedi.

3-982.jpg

Kimler başvurabilecek?

Öte yandan, 50 bin TL'lik kredi desteği için KOSGEB veri tabanında güncel kaydı bulunan bütün KOBİ'ler başvuru yapabilecekler. 12 ay ödemesi olmayan faizsiz kredinin toplamda 36 ayda geri ödemenin yapılacağı belirtildi. Yarın saat 24.00'e kadar devam edecek olan başvurularla alakalı tüm detayların KOSGEB resmi web sitesi www.kosgeb.gov.tr’de yer almaktadır. İHA

Editör: Wan Haber