Edremit Yeni TOKİ’de bir araya gelen vatandaşlar, Feyzioğlu’nun açıklamalarını samimi bulmadıklarını ve bu söylemlerin şovdan ibaret olduğunu söyledi. Burada bir açıklama yapan Mehmet Ali Bizan adlı vatandaş, deprem sürecinde o eski düzenlerine bir daha kavuşmayacaklarını ve Van’ın bir daha toparlanamayacağını düşündüklerini belirterek, “Depremden hemen birkaç saat sonra kabinesiyle birlikte feryadımıza koşan Başbakan Erdoğan ve yardımsever Türkiye halkının sayesinde Allah’a şükürler olsun bir an bile yalnız kalmadık ve kısa sürede toparlandık. Başbakan ve hükümetimizin sayesinde bir yıldan fazla bir süredir yeni evlerimizde oturuyoruz. Yıkılan Van, yıkılan umutlarımız yeniden inşa edildi. Bizler Van halkı olarak yapanı da, yapmayanı da asla unutmayacağız” dedi.

Van’da her şeyin yoluna girdiği ve depremin unutulduğu bu süreçte bazıların sırtlarından şov yaptığını ve Van’ı hala enkaz altındaymış gibi olumsuz bir hava oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Bizan, “Metin Feyzioğlu gibileri gördükçe hayretler içerisinde kaldığımızı, üzüldüğümüzü ve ne yapmaya çalıştığı konusunda hiçbir anlam vermediğimizi belirtmek istiyorum. Bu zat, deprem sırasında neredeydi? İhtiyacımız olduğunda neredeydi? Başbakan ve Türkiye Van’a akın ederken ve şimdi her şey yoluna girmişken, yaralarımız sarılmışken şimdi kalkıp bizi enkaz altında sanmanın ve hala o günleri yaşadığımızı düşünmenin anlamı nedir?” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamalarında Feyzioğlu’nu samimi bulmadıklarını dile getiren Bizan, “Sayın Feyzioğlu, şunu bilmeni istiyoruz ki zamanında yanımızda olmadıktan sonra bugün yapmaya çalıştığını samimi bulmuyoruz. Eğer iyilik yapmayı istiyorsan, ya Van’ın kalkınma ve gelişmesi için elini taşın altına koy ya da hiçbir şey yapma ve sus. Zira Van, sözünü ettiğin konteyner kentte kalan 67 aileden ibaret değil. Kaldı ki o ailelere devletin kira yardımı, istihdam yardımı, gıda ve kömür yardımında bulunduğunu, ama bütün bu yardımları reddedip bedava konut istediklerini de biliyoruz. Onların kabul etmediği imkanları kabul edecek binlerce muhtaç aile var. Herkes bedava ev ister. Dolayısıyla burada samimiyet olup olmadığını kamuoyu vicdanına bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Feyzioğlu’nu kınadıklarını belirten Bizan, “Sonuç olarak Van’a ve Van halkına yapılanlara gölge düşürmek isteyen ve bizim sırtımızdan siyasi şov yapmak isteyen Feyzioğlu’nu şiddetle kınadığımızı belirterek, bize yardım eden, yanımızda olan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Sayın Başbakan’a ve Türkiye halkına tekrar teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi gönderiyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Feyzioğlu’na tepki gösteren vatandaşlar ise, hizmet etmeyen birinin Türkiye ve Van’ı eleştirmeye hakkının olmadığını belirttiler. Feyzioğlu’nun Van’a gelmesini istemediklerinin altını çizen vatandaşlar, “Feyzioğlu Van’a gelse onu burada çoban bile etmezler” dediler.

Başbakan Erdoğan’ın dev posterini evinin balkonuna asan Mehmet Alkan ve eşi ise, Başbakan’ı çok sevdiklerini haykırdılar.

Öte yandan basın açıklamasında AK Parti Van İl Teşkilatı, AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı, AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatı ve AK Parti İpekyolu İlçe Teşkilatı tam kadro hazır bulundu.

1-046.jpg

2-041.jpg

3-053.jpg

4-049.jpg

5-037.jpg

6-022.jpg

Editör: Wan Haber