Van Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veysel Koç, koronavirüs tehtidinden dolayı vatandaşların toplu bir şekilde bulunabilecekleri bir çok mekanın geçici süreliğine kapatıldığını belirterek, kendi üyelerinin de böyle bir talebi kendilerine ilettiğini, ancak mesleklerinin bu kapsamın dışında olduğunu söyledi. Koç, hijyenik şartlarda hizmet verdiklerini, tüm üyelerinin de en azami şekilde hijyeni öncelemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Üyeleri ile yaptığı görüşmede bu durumun kendileri için geçerli olmadığını ifade eden Koç, "İş yerlerimiz hijyen kurallarına her zaman dikkat ettiği için biz bu kapsama girmiyoruz” dedi. Koç, ayrıca odalarında dezenfekte çalışması yaptıklarını ve üyelerine her zaman olduğu gibi sağlıklı ortamda hizmet etmeye devam ettiklerini ifade etti.  

BERBERLER KAPSAMA ALINMIYOR

Van Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veysel Koç, şunları söyledi: “Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle, ülkemizde sağlığımızı koruma amaçlı devletimizin almış olduğu kararlar neticesinde bir çok iş yeri kapatılmıştır. Alınan karar elbetteki insan sağlığını koruma amaçlıdır. Her zaman devletimizin almış olduğu kararların yanındayız ve tasvip ediyoruz. Bu karara istinaden ülkemizde ve ilimizde bulunan berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecileri, iş yeri kapama kapsamına alınmamaktadır. Bu sebeple esnafımızın birinci derece hijyene uygun olduklarından dolayı çalışmalarında herhangi bir sakınca görülmemiştir. Tek isteğimiz, kanun ve yasalara uyarak iş yerlerinde hijyene uygun bir şekilde işlerini icra etmeleridir, bunu önemle belirtmek isterim"

"2 İLAÇLAMA FİRMASIYLA ANLAŞMA YAPILDI"

Virüsten korunmak adına Van'dkai berberlere önerilerde bulunan Başkan Koç, "Hastalıktan korunmak için eldiven, maske, tek kullanımlık havlu ve sıtabilize içeren temizlik malzemeleri (kolanya vb.) gibi malzemelerle sağlıklarını hijyene uygun olarak koruyabilirler. Odamız, esnafımızın sağlığı için hergün üst kurumlarla istişare ve toplantı içindedir. Her hangi alınacak önemli bir karar olursa saygıdeğer üyelerimizle anında paylaşacaz. Aynı zamanda bu konularla ilgili çok duyarlı olan sayın Van Valimizle de her an irtibat içindeyiz. Oda olarak, ilimiz esnafları için alınan önlem ve kararlardan dolayı sayın Van Valimize, belediyelerimize teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. Aynı zamanda üyelerimizin iş yerlerinin dezenfekte edilmesi ve ilaçlama işleri için, müşterilerine daha sağlıklı hizmet sunabilmeleri adına ilimizde 2 ilaçlama firmasıyla anlaşma yapılmıştır. İş yerlerini çok cüzzi bir rakama dezenfekte edebilirler. Gerekli bilgi SMS yoluyla üyelerimize bildirilmiştir. Saygıdeğer üyelermiz bizim için çok önemli olduğunu bilsinler. Tüm hizmetler esnafımız içindir. Tüm üyelerimize sağlık ve sıhhatle hayırlı işler diler, saygılarımızı sunarız.” şeklinde konuştu. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber