Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde (ÇÖGEM) değişik sportif müsabakalara katılan ve başarı elde eden öğrencilere yönelik ödül töreni düzenlendi. 

Programa kısa bir şiir dinletisi, koro performansı, taekvondo ve boks gösterileri sergilendikten sonra ödül törenine geçildi. Atletizm dalında; İzmir’de gerçekleştirilen Şehit Kubilay Türkiye atletizm koşusunda Türkiye 4.’lük derecesi alan Suat Karabulak’a ve 4 Aralık 2013’te Van ilinde yapılan okullar arası 3 bin metre takım koşusunda takım halinde 2.’lik derecesi ile 1 kupa kazanan 5 öğrenci, madalya ve hediyeleri Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir tarafından takdim edildi.
Tekvando dalında ise; il taekvondo şampiyonluğu müsabakasında kendi ağırlıklarında 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan öğrenciler ve antrenörlerin madalya ve hediyeleri Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Şinasi Erol tarafından takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan Şinasi Erol, ‘’Üstün başarılarından dolayı öğrencilerimize ve hocalarına çok teşekkür ediyoruz. Böylesi başarılar elde ettiğimizde ne kadar doğru ve yararlı işler yaptığımızı bir kez daha anlıyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Son olaraktan 10 Ağustos 2013’te Burdur ilinde gerçekleştirilen Türkiye geneli boks müsabakasında 44 kiloda Türkiye 2.’si olan öğrencimiz Barış Güdürü’ye ve milli antrenör Ayhan Öz’e madalya ve hediyeleri, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Ertosun tarafından takdim edildikten sonra günün anısına toplu fotoğraflar çekildi ve program sona erdi.

Editör: Wan Haber