Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6- 12 Mart arasındaki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı.

Buna göre vaka sayısı en fazla olan 6 il Samsun, Sinop, Giresun, Ordu, Kilis ve Balıkesir oldu. Haftalık vaka sayısı en az olan iller ise Siirt, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin ve Uşak oldu.

Yeni haritada 9 il daha kırmızıya dönerken toplam kırmızı il sayısı 26'ya yükseldi.

VAN'DA VAKALAR ARTTI

Bakanlığın paylaştığı haritaya göre Van'da geçtiğimiz hafta vaka oranı 100 binde 17,49 oranındaydı. Dün paylaşılan yeni haritada ise 100 binde 20,36'ya yükseldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MEVCUT UYGULAMA DEVAM EDECEK

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şehirlerdeki mevcut uygulamalar bir süre daha devam edecek' dedi. Vaka sayılarında artış olsa da bunun hastanelere yansımadığını belirten Erdoğan, Covid-19 salgınına ilişkin rakamlar verdi. Erdoğan aşıyla ilgili olarak ise yerli aşı hazır hale gelene kadar yurt dışından aşı tedarikinin sürdürüleceğini söyledi.

Erdoğan'ın Covid-19 salgınına ilişkin açıklamaları şöyle:

*Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla, ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz. Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde biz ülke içinde her yeri açsak, dünyayla irtibatımız kesik olacağı için bu bir anlam taşımaz" 

Editör: Wan Haber