Van Gölü'nde göreülen zehirli balon balığı için ekipler harekete geçti.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentteki balıkçıları balon balığına karşı uyararak temkinli olmaları noktasında bilgilendirmede bulundu.

BALIKÇILARA DENETİM

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir'in de katıldığı denetimlerde balıkların avlanabilir asgari boyları, balıkların tazeliği kontrol edilirken, son zamanlarda görülen zehirli balon balığı konusunda da balıkçılar bilgilendirildi.

ZEHİRLİ BALON BALIĞI İÇİN BİLGİLENDİRME
Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, vatandaşların taze balık tüketmeleri, asgari boy sınırı altında balık satışının önüne geçilmesi ve son zamanlarda görülen zehirli balon balığı konularında balıkçıkları ve halkı bilinçlendirmek amacıyla sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de ekiplerin sahada denetimlerine devam ettiğini söyledi.

ZEHİRLİ BALON BALIĞI NEDİR ZEHİRLENME BELİRTİLERİ NELERDİR?

Halk arasında Balon Balığı olarak anılan bu tür, Kirpi Balığı ismiyle de bilinmektedir. Genellikle deniz diplerinde yaşayan bu tür, etinin zehirli olması ve kendini tehlike altında görmesi halinde şişmesiyle dikkat çekmektedir.

Toksin içeren balon balığı, zehirlenmelere yol açar. Balon balığının içerdiği toksin, insanda önce kol ve bacaklarda uyuşukluk, baş dönmesi ardından terleme, kusma, morarma, konuşma güçlüğü ve felce hatta ölüme neden oluyor.

Editör: Wan Haber