WanHaber - ÖZEL

Son günlerde büyük artış gösteren yumurta fiyatları kamuoyunda tartışma konusu oldu. Vatandaşlar fiyat artışlarındaki fahiş rakamlardan rahatsızlıklarını dile getirirken açıklamalar ise peş peşe geliyor.

Van’da 1972’den beri üretim yapan ve Doğu ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin yumurta ihtiyacını karşılayan Baytar Tavukçuluk İşletmecisi Suat Baytar, farklılık gösteren fiyatlar konusunda önemli bilgiler verdi.

UCUZ FİYATLARLA SATIŞ ALGISI

Suat Baytar, vatandaşların yoğun olarak ulusal market zincirlerini tercih ettiğini bu yüzden de yüksek rakamlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken, “Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Van’da da ulusal market zincirleri vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Ucuz fiyatlarla satışın yapıldığı algısı oluşturularak bilgi kirliliği oluşturuluyor” dedi.

YEREL MARKETLERDE 24 İLA 25 LİRAYA SATILIYOR

Van’da yerel marketlere yumurta tedarik ettiklerini belirten Baytar, “Şu an için marketlerde satılan Baytar Yumurta 24 ila 25 lira ücretle tezgahlarda yerini alıyor. Yumurtalarımız L boy olarak 63-72 gram arasında bu fiyatlarla satılıyor.” dedi.

ULUSAL VE YEREL ARASINDA 10 LİRA FARK VAR

Vatandaşlara özellikle yerel marketleri ve yerel yumurta markalarını kullanma çağrısı Baytar, “Şu an Türkiye’nin her yerinde olan bir market zincirinde bizim 24 liraya sattığımız L boy 63-72 gram yumurta 35 liradan alıcı buluyor. Bir başka ulusal market zincirinde ise M boy yumurtalar 25 liradan satışa sunuluyor” dedi.

"OYUNA GELMEYİN" UYARISI

Ulusal marketlerin M boy sattığı yumurta ile kendilerinin L boy sattığı yumurtanın aynı fiyat olduğuna dikkat çeken Suat Baytar, “Vatandaşlarımızdan ricamız bu gramaj oyununa gelmemeleri. Günlük sevkiyatlarını yaptığımız Van’ın yumurtalarını ve marketlerini tercih etmelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber