WanHaber.com - ÖZEL

Van’da Anatolia Furme Fest tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’ açıldı. Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde organize edilen fuara 81 ilden 100’e yakın firma ve yaklaşık 200 marka katılım sağladı. Fuara, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Fuar Koordinatörü Özgür Can Çelik ve vatandaşlar katıldı. 

‘Türkiye’nin en iyi kentlerinden biri’ 

Fuar alanındaki stantları gezen Vali Bilmez, firma yetkililerinden bilgi aldı. Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, hâlâ devam eden pandemi sürecine dikkat çekerek, “Fuar kültürü Van’da oturdu, fuar merkezimiz bu anlamda iyi bir misyon üstlenmekte. Anatolia Fuarcılık da 6’ncı Yöresel Ürünler Fuarını açarak, gördüğüm kadarıyla yavaş yavaş pandemi öncesi dönemi yakalamaktayız. Günlük ortalama 600-700 İranlı misafirimiz Kapıköy’den Van’a gitmekte. İnşallah bu sayı gittikçe artacak. Bu canlılığı görünce mutlu olmaktayız ama biz yine bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya, aşı olmayanları aşı olmaya, aşı zamanı 2. ve 3. doz aşı zamanı gelenlerin de aşı olmaya davet ediyoruz. Pandemiye karşı tek silahımızın da aşı olduğunu belirtmek istiyorum. Yine mesafe, maske ve temizlik konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. Şu an kentimiz Türkiye’deki en iyi kentlerden biridir ve bunun için de gayret gösteren başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere kurallara uyan tüm Van halkına teşekkür ediyorum” dedi. 

’81 ilden ürünler’

Fuar koordinatörü Özgür Can Çelik, 81 ilden ilden gelen tatların Vanlılarla buluştuğunu dile getirerek, “81 ilden gelen ürünler, fuarımızda Vanlılarla buluşuyor. İzmit’in pişmaniyesinden, Trabzon’un tereyağı, kuymağı, Ege’nin zeytinleri ve zeytinyağları, Balıkesir’in tahini ve karadutu, Hatay’ın nar ekşisinden Kahramanmaraş’ın, Gaziantep’in baharatlarına varana kadar 81 ilden gelen tatlar burada Vanlılarla buluşuyor. Ayrıca yöresel ürünler ve el sanatları anlamında da çok güzel ve çok renkli stantlarımız var. Mardin’den gümüş firmamız var. Kahramanmaraş’tan bakır firmamız var. Bez bebek firmalarımız var. Hediyelik eşya ve el sanatları anlamında da çok renkli, çok keyifli bir fuar organizasyonuna başladık. Fuarımız 7 Kasım tarihine kadar devam edecek. Bu fuarın Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde düzenlenen en büyük fuar olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de düzenlenen en büyük fuarlardan biri, Antalya Yörex Fuarı’dır. Yörex Fuarı’ndan sonra yapılan, Türkiye’nin ikinci büyük, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde en büyük yöresel Ürünler ve El Sanatları Fuarı’nı açmış bulunmaktayız. Büyük bir emek harcadık. Bu emeğin de karşılığını aldık. Bu yıl büyük bir rekor kırdık. Şuanda fuarımızda ortalama 100’e yakın firma var. 200-250’ye yakın marka var. Her stantta birden çok marka olduğu için bunu belirtiyorum. Bölgenin en büyük fuarını açmış bulunuyoruz. Fuarların ilk günlerinde genelde protokolü ağırlarız. Protokolle birlikte ortalama 500 ile bin kişi arası gelir. Şuanda ciddi bir kalabalık var. Fuar inanılmaz bir şekilde kuvvetli başladı. Van’da yaptığımız 6 fuar arasında en yoğun ilginin olduğu fuar alacak diye düşünüyorum. Fuarımızın büyük ilgi göreceğini düşünüyorduk ama bu dereceye geleceğini tahmin edemiyorduk. Van’dan şuana kadar çok memnunuz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber