WanHaber - ÖZEL

Van'ın İran'a açılan kapısı olan Kapıköy Sınırı ile ilgili WanHaber'in Twitter hesabından bir anket düzenlendi. Ankette vatandaşlara Kapıköy'ün yeniden insan giriş çıkışlarına açılıp açılmaması konusu sorulurken ilginç bir sonuç elde edildi.

VANLILAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Sınır geçişleri ile iglili ankete 149 kişi oy kullanırken bu kişilerden yüzde 51,7'si sınırın açılması yönünde oy kullandı. Yüzde 48,3 oranında kişi ise sınırın kapalı kalmasını istedi. Anket sonuçlarının birbirine oldukça yakın olması kentte fikir ayrılığı yaşandığını gözler önüne serdi.

ESNAF DERTLİ

İran turizminin büyük katkı sağladığı Van esnafı, koronavirüs süreci ile birlikte kepenk kapatma noktasına geldi. Bir çok esnaf İranlı turistlerin kente gelememesinden dolayı büyük zarar gördüklerini dile getirirken esnaf odaları her gün yeni bir açıklamayla sınır kapısının güvenli olarak yeniden faaliyete geçmesini talep ediyor.

VATANDAŞLAR VAKALARIN ARTMASINDAN ENDİŞELİ

Van'da bir çok vatandaş ise İran'da patlama yaşayan koronavirüs vakaları nedeniyle sınırın açılmamasını istiyor. Ülkedeki diğer kentlere koronavirüs tablsounda daha iyi bir durumda görünen Van'ın, İranlılar'ın gelişiyle birlikte yeniden yükselişe geçmesinden endişe ediliyor. 

Van halkı ekonomi ve sağlık konuları arasında fikir ayrılığı yaşarken devletin Kapıköy Sınır Kapısı hakkında nasıl bir tutum izleyeceği merakla bekleniyor. 

Editör: Wan Haber