CHP Esnaf Masası heyeti, 81 ilde esnaf ve esnaf odalarını ziyaret etme planı dahilinde Van’a geldi.

CHP otobüsünü durdurarak heyete çay ikramında bulunan vatandaşlar sorunlarını anlattı. Bir kadın vatandaş, “Dört çocuğum var. Eşim lokantada bulaşıkçıydı, pandemiden dolayı çalışmıyor. Çocuklarım derslerine giremiyor, tuşlu telefon kullanıyorum. Devlet sadece kömür ve çocuk yardımı yaptı” sözleriyle geçinemediğini anlattı. Bir başka vatandaş ise işsizliğe sitem ederek şöyle konuştu:

“Bizim bölgelerde fabrikalar yok, gençler boş. Gençler batıya koşuyorlar 1-2 ay çalışıyorlar çoluk çocuğunu geçindiremiyorlar. Biz memleketimize fabrika istiyoruz. İzmir’de bir fabrika varsa Van’da da olsun. Bu insanlar boş kalmasın. Van’da genç kesimin yüzde 80’i işsiz.”

“İSTANBUL KANALI BİZE YARAMIYOR”
Bir vatandaş, Kanal İstanbul projesini eleştirerek, “İstanbul Kanalı bize bir şey verir mi? Parasını biz veriyoruz. Her şey İstanbul’a olmuyor. biz konuşuyoruz burada yarın başımıza ne geleceği belli değil. Sayın Kılıçdaroğlu Ankara’da saldırıya uğradı, ölecekti adam ‘yakın evi’ dediler. Onlar hakkında ne yapıldı? Bir hırsızın eli öpülüyor” dedi.

Bazı vatandaşlar da İstanbul gibi uzun yola giden şoförlerin 4 4 saat uygulaması nedeniyle işe çıkamadıklarını belirterek, bu uygulamanın 12 saati kapsayacak şekilde uzatılmasını talep etti.

Vaatandaşların CHP heyetinden talepleri şöyle oldu:

Meclis’e gidince söyleyin biz hepimiz Kürdüz ama terörist değiliz.

Önceden biz hep AK Parti'ye oy verdik, şimdi başka partilere oy vereceğiz.

Bunların temeli adalet, adalet oldu mu her şey gelir ekmek gelir.

İki güç gün önce minibüsümle havaalınına gittim polis ‘sen giremezsin’ diyerek bana 2300 TL ceza yazdı. toplam 20 bin TL Trafik cezası borcum var. Yatıramadığım için yapılandırmam da bozuldu.

Ağbaba ile birlikte Doğu Anadolu’ya giden milletvekilleri şöyle:

“Ayhan Barut (Adana), Bekir Başevirgen (Manisa), Abdurrahman Tutdere (Adıyaman), Çetin Osman Budak (Antalya), Mehmet Güzelmansur (Hatay), Nurhayat Altaca Kayışoğlu (Bursa), Polat Şaroğlu (Tunceli), Sezgin Tanrıkulu (İstanbul), Tahsin Tarhan (Kocaeli), Yüksel Mansur Kılınç (İstanbul)”

Kaynak: Tele1

Editör: Wan Haber