WanHaber - Özel

Van'ın İpekyolu Belediyesi koronavirüs salgını ile birlikte çiftçilerin etkilenmemesi için harekete geçti. İpekyolu'da vatandaşlara tohum desteği verilmek üzere başvurular alınmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Volkan Avcı, "Çiftçilerimiz bizim için çok değerli ve onların bu salgın sürecinden etkilenmemeleri adına tohum desteklerimiz devam ediyor. Van'da alışıla gelmişin dışında bu yıl nohut tohumu desteği vermeyi düşündük. Arpa ve buğdaydan nohuta doğru yönelimi teşvik etmek adına böyle bir çalışma içerisine girdik. Yine çiftçilerimiz için silajlık mısır tohumu desteğimiz var." dedi.

BAŞVURULAR ÇARŞAMBA'YA KADAR SÜRECEK

Tohum desteğine başvuruların Çarşamba gününe kadar devam edeceğini açıklayan Avcı, "Tohum için ilçemizde ikamet eden ve durumu çok müsait olmayan tüm çiftçilerimize destekte bulunmayı arzuluyoruz. Çiftçilerimizin ektikleri tohumlarla terlerinin toprağa değdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Tohum desteğine başvuruda bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımız İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile irtibata geçebilirler. "

Editör: Wan Haber