İpekyolu Belediyesi,  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kırsal mahallelerde bin dekarlık mısır, 500 dekarlık nohut tohumu dağıtımına başladı.

Çiftçinin tarımsal anlamda desteklenmesinin önemli olduğunu belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, çiftçiye olan desteklerinin süreceğini ifade etti.  Kırsal kalkınmada her zaman çiftçinin yanı başında olduklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, ürün çeşitliliğini arttırarak, çiftçiye destek olma amacını taşıdıkları bu çalışmaların, önümüzdeki günlerde de arttırılarak sürdürüleceğini belirttiler.

Destekler tohum dağıtımı ile sınırlı kalmayacak

Tarımsal anlamda çiftçinin büyük sorunlarla mücadele ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, çiftçiye olan desteklerinin tohum dağıtımıyla sınırlı tutulmayacağını belirterek, “İpekyolu Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanında yer almaya çalıştık. Çiftçimizin desteklenmesi ülke ekonomisinin kalkınması demektir. Bilindiği gibi bölgemiz geneli ve ilimiz özelinde tarımsal üretim sezonu 3-4 ayla sınırlıdır. Bu süreçte çiftçimize tohum desteğinde bulunduk, önümüzdeki günlerde ise, sezonluk sebze fidesi dağıtımından, makine ve kalifiye teknik personel desteği gibi pek çok alanda çiftçimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz.” dedi.

Editör: Wan Haber