WanHaber - ÖZEL

Van'da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soğuklar etkisini gösterirken kaymakamlıklar aracılığıyla dar gelirliler için ücretsiz yardım kömürleri dağıtılıyor.

TORBASI 20 LİRADAN SATIŞTA

Muhtarların verdiği liste ile kaymakamlıkların dağıttığı yardım kömürleri kötü niyetli vatandaşlar tarafından ücret karşılığında satışa sunuluyor. Türkiye'de yaygın olarak kullanılan LetGo isimli ikinci el satış portalında bazı kişiler, kendilerine kış aylarında yakması için verilen kömür torbalarının tanesini 20 TL'den satılığa çıkarıyor. İhtiyaç sahibi adı altında aldıkları kömür yardımlarını kötüye kullanan vatandaşlar tepki topluyor.

DENETİM YETERSİZ

İnternet üzerinden satrışı gerçekleştirilen yardım kömürleri ile ilgili denetimin yetersiz olduğu bir kez daha gözler önüne seriliyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yardımlar suistimal edilirken yetkililerin konuyu göz ardı etmesi can sıkıyor.

Verilen yardımlarda herkesin hakkının olduğunu belirten vatandaşlar çıkar elde edenler için yetkili merciilerin araştırmayla birlikte yasal işlem başlatmasını talep ediyor.  

Editör: Wan Haber