WanHaber - ÖZEL

Tüm Dünya'da etkili olan koronavirüs pandemisi Türkiye'de de can kayıplarına yol açtı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar neticesinde sokağa çıkma yasakları, uzaktan eğitim, kafe ve restoranların paket sevise geçmesi gibi bir çok uygulama hayata geçirildi.

Aşının da bulunmasıyla birlikte kısıtlamalarda esnetilmeye gidilmesi gündeme gelirken Bilim Kurulu'ndan yapılan açıklamalarda kısıtlamalara yerel yönetimlerin karar vermesi şeklinde görüşler ortaya çıktı. 

BAKAN KOCA 'YERİNDE KARAR' AÇIKLAMASI YAPTI

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda alınan öneriler Bakanlar Kurulu Kabinesi'ne sunuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada tedbirlerle ilgili artık yerinde karar uygulamasına geçileceğini ifade etti. Bu açıklama, iller bazında kısıtlamaların gevşetileceği yorumlarını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bakanlar kurulu bugün toplanarak kısıtlamalar konusunu masaya yatıracak. Bilim Kurulu'nun 'yerinde karar' önerisi Bakanlar Kurulu'nda kabul görürse Van'da kısıtlamalarda gevşemeye gidilebileceği düşünülüyor.

VAN EN AZ VAKA OLAN İLLER SIRALAMASINDA

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde illere göre vaka sayılarının yer aldığı haritayı kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre Van, vaka sayısının en az olduğu 5 il arasında yer aldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de daha önce yaptığı açıklamalarda Van'ın salgında iyi durumda olduğunu ve vakaların giderek düştüğüne dikkat çekmişti.

VAN'DA KISITLAMALAR KALKACAK MI?

Bakanlar Kurulu'nun kısıtlama kararlarını yerel yönetimlere bırakılmasıyla ilgili olası bir kararında Van'da esnemeye gidilebileceği konuşuluyor. Vakaların en düşük seviyeye geldiği Van'da, sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoranların açılması, okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi gibi konular alınacak kararla birlikte Van Valiliği'nin sorumluluğunda olacak.

Gözler bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu Toplantısı'na çevrildi. 

Editör: Wan Haber