Dostluk Grubu Sevginin Melekleri, pandemi döneminde de boş durmadı. Geçen sene de Van ve Hakkari’de Bin öğrenciye bot ve mont dağıtan ekip, bu seferde pandemi nedeniyle uzaktan eğitim için öğrencilere tablet yardımında bulundu.

İpekyolu’nda bulunan Turgut Reis Ortaokuluna getirilen Tabletler, okul yöneticileri ve Sevginin Melekleri Dostluk Grubunu temsilen İş İnsanı Türkmen Kaya tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Turgutreis İlköğretim Okulu Öüdürü Selçuk Kalelioğlu yaptığı açıklamada, “Başta Sevgi Başıbüyük hanımefendi onun ekibi Van’ın Dostları olan Dostluk grubu üyelerine ve temsili olarak okulumuza kadar gelen Türkmen Kaya’ya çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi bu noktada çok mutlu etmişlerdir. Tabi bu ilk yardımları değil bundan önceki süreçlerde de Okulumuz sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda zayıf bir noktada bulunduğundan çocukların  covid19 salgın dönemi nedeniyle böyle bir yardıma çok ihtiyaçları vardı." cümlelerini kullandı. 

Öğretmen Zeynep Demir ise Sevgi Başıbüyük ve tüm Sevginin Melekleri ve gönül dostlarına çok teşekkür ederken, "Bu yardım öğrencilerimizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Artık onlarda diğer öğrenciler gibi yüz yüze eğitim dışında evde yapılan canlı eğitim derslerine katılabilecekler. Bu yardım bizleri ve çocukları çok mutlu ettiler. Emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkürler” dedi.

Dostluk Grubu Sevginin Meleklerinin temsilcisi olarak konuşan Türkmen Kaya, "Koronavirüs (Kovit-19) salgını dolayısıyla uzaktan eğitim konusunda sıkıntı yaşayan 50 öğrencimize tablet hediye ettik. Amacımız, çocuklarımızın eğitim sürecinin aksamaması ve onlara destek olmak. Dostluk Grubu ve Sevginin Melekleri olarak pandemi nedeniyle tedbirler kapsamında yan yana gelemiyoruz. Ancak gönül olarak her zamana birlikteyiz" dedi.

Sevginin Melekleri ve Dostluk grubunun katkılarıyla yapılan yardım kampanyasında katkıda bulunan isimler olan Sevgi Başıbüyük, Merve Eskitaşçıoğlu, Mehmet Avcı, Ceren Alpay, Coşkun Aslanparçası, Sinan Sevimli'ye teşekkür edildi. Van Ekspres

Editör: Wan Haber