Sıcak havaların kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde, İpekyolu Belediyesi projelerini birer birer Kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Belediyenin  ‘Marka Bir İpekyolu İnşa Ediyoruz’ projeleri kapsamında; Sahil Bandı Projesi’nin saha çalışmalarına başlandı.

Proje ile İpekyolu çekim merkezi haline gelecek
Görsel açıdan kenti modern hale getirecek olan projenin hayat bulmasıyla,  İpekyolu ilçesi için büyük kazanımları da beraberinde getireceğini ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Şehrimize yakışır güzel projelerimizi başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Marka Bir İpekyolu İnşa Ediyoruz’ dedik ve projelerimizin inşası için startımızı verdik. Projelerimizle ilçemizin tarihi ve kültürel zenginliklerine, doğal güzelliklerine sahip çıkma amacı taşıyoruz.  Sahil Bandı projemizin hayat bulması ile il ve ilçemiz yerli ve yabancı turistlerin ağırlanacağı bir çekim merkezi haline gelecek.  İlçemiz gelişiminde de önemli ve yeni bir sayfa açacak olan projemizin, tüm hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Sahil Bandı Proje İçeriği
Birinci etabı 230 bin Metrekare alana sahip olacak Sahil Bandı Projesi kapsamında; 190 bin metrekare yeşil alan, 7 bin metrekare bisiklet yolu, bin metrekare Koşuyolu, yürüyüş alanları, gezi ve eğlence amaçlı mini tren güzergahı, bin araçlık otopark,  spor alanları, çocuk eğlence alanları, piknik ve dinlenme alanları, yel değirmeni konseptli kafeterya, ibadethane, bebek bakım odası, modern kent mobilyaları, bin kişilik amfi tiyatro sahnesi, doğa ve gözetleme kulesi, ada şeklinde iskele, otantik satış meydanı, satranç alanları, açık aktivite alanları, profesyonel kaykay pisti ve sosyal donatılar yer alacak.

Editör: Wan Haber