Büyükşehir Belediyesinin kentte başlattığı kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından projesi hazırlanan Erek Dağı Caddesi yenileniyor. Kentin önemli caddelerin biri olan ve yıllardır arka sokak muamelesi gören Erek Dağı Caddesi, Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği noktaya gelecek. Van AVM Kavşağı’ndan başlayıp Karşıyaka Beşyol Kavşağı’na kadar uzanan yaklaşık 1,6 kilometrelik cadde yenileme çalışmalarıyla modern bir görüntüye kavuşacak. 

OTOMATİK SULAMA SİSTEMİ VE BİSİKLET YOLU YAPILACAK
Fen İşleri Daire Başkanlığınca hayata geçirilecek olan projenin ihale aşaması tamamlanırken, proje kapsamında her iki şeritte bisiklet yolu olacak. Ayrıca çalışma kapsamında asfalt, yaya yolu,  orta refüj, yağmur suyu drenaj hattı, dekoratif aydınlatmalar, kaldırım altında fiber-optik hattı, engelli yürüme bandı ve otomatik sulama sistemi de yapılacak. Yine kötü görüntü oluşturan mevcut elektrik hatları da VEDAŞ tarafından yer altına alınacak.

MEVSİM ŞARTLARI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK YENİLENECEK
Mevsim şartları ve çevresel faktörler göz önüne alınarak hazırlanan projede kaldırımlarda andezit plaka ve bazalt küptaş kullanılırken, yeşil dokuya da büyük önem veriliyor. Yapılacak peyzaj çalışmalarının yanı sıra cadde boyunca yol kenarına çınar ağaçları, orta refüje ise ıhlamur ağaçları dikimi yapılacak. 

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce ‘Prestij Cadde Projeleri’ uygulanan 4 cadde, cazibe merkezleri haline gelirken, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Editör: Wan Haber