Van’da korona virüs paniği yaşayanlar eczanelere koşup ağız maskeleri bitirince, maskeler artık sokaklarda satılmaya başlandı.

Korona virüsünün İran’da yaygınlaşması üzerine İran’a sınır komşusu olan ve her yıl on binlerce İranlı turist tarafından ziyaret edilen Van’da korona paniği yaşanıyor. Geçen hafta 5 kişinin korona virüs şüphesiyle tedavi altına alınması ve bölge araştırma hastanesinde korona virüsü için karantina alanı ilan edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı da İran sınır kapısının kapatıldığını açıkladı.

Özellikle Newroz günleri nedeniyle Mart ayında Van’a akın eden on binlerce İranlı turist yoğun olarak büyük alışveriş merkezlerinde vakit geçiriyor. İranlıların Van’a gelmesi nedeniyle bütün otellerde doluluk yaşandığı için birçok kişi konaklayacak otel dahi bulamıyor.

Geçmiş yıllarda İranlıların Van’a ziyaretlerinden büyük bir memnuniyet duyan Van halkında bu yıl İranlı paniği yaşanıyor. Korona virüsten korunmak isteyen Vanlılar eczanelerden maske talebinde bulunuyor. Durumu fırsat bilen kişiler, daha önce tanesi 1 liraya satılan maskeleri 10 liradan, tanesi 2-3 liraya satılan maskeleri ise 20 liradan satmaya başladı.

ECZACILAR SATIŞLARDAN MEMNUN

Van’da görüştüğümüz eczaneciler, korona virüs maskelerinin satışlarında patlama yaşandığını söyledi. Bazı yurttaşların toplu bir biçimde maske almak istediğini ancak genel ihtiyacı karşılamak için toplu olarak satış yapmadıklarını söyleyen eczacılar, bir hafta içinde tüm maskelerin tükendiğini kaydetti. Duvar

Editör: Wan Haber