WanHaber - ÖZEL

Dolar kurundaki artış her kalemde olduğu gibi kömür fiyatlarını da vurdu. 

Van'da doğalgazın bulunmadığı bölgelerde vatandaşlar kış için odun kömür fiyatlarını araştırırken karşılaştıkları rakamlar karşısında şaşkınlığa uğruyor. Soğukların etkisini hissettirmesiyle kömrücülerin yolunu turan vatandaşlar, dolar kuru ile birlikte yükselen fiyatlarla karşı karşıya kalıyor.

KÖMÜRÜN TONU 1600 LİRAYA KADAR YÜKSELDİ

İki Kardeş Kömürcülük İşletmecisi Salih Kapar konu ile ilgili WanHaber.com'a açıklamalarda bulunurken, kış aylarının yaklaşmasıyla beraber işlerinde hareketlilik yaşanmaya başladığını belirtti.

Kapar, kurdaki yükselme ile fiyatların arttığına dikkat çekerek, "Geçtiğimiz ay kömürün tonunu 1400 TL'den satıyorduk. Dolardaki yükselme ile beraber 1. sınıf kömürün ton fiyatı 1550-1600'ye kadar yükseldi. Daha düşük kalitedeki kömürler 1200 TL civarında satışa sunuluyor. Dalgalanma ne kadar sürecek bilemiyoruz. Esnaf olarak sattığımız kömürün yerine koyamıyoruz." dedi.

ÇOĞU VATANDAŞ YARDIM KÖMÜRÜ BEKLİYOR

Vatandaşların bir kısmının kömürünü erkenden aldığını ancak bir çok kişinin Kaymakamlıklar tarafından dağıtılacak yardım kömürlerini beklediğini belirten Salih Kapar, "Dolardaki artış devam ederse kömür fiyatları da artacak. Vatandaşlarımız pandemi ile bielikte ekonomik sıkıntılar dolayısıyla direnebildiği kadar direniyor. Çoğu vatandaşımız henüz kömürünü almadı. Sürecin ne göstereceğini biz de kestiremiyoruz" açıklamasında bulundu.

ODUNUN TON FİYATI 600 TL

Geçtiğimiz yıl odun fiyatlarının ortalama 500 liradan satıldığına dikkat çeken Kapar, bu yıl odunda ton fiyatının 550-600 lira civarında alıcı bulduğunu kaydetti.
 

Editör: Wan Haber