WanHaber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin ilk kabine toplantısına başkanlık edecek. Beştepe’de yapılacak toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri konusunda kabineye kapsamlı bir sunum yapacak.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Koronavirüs dolayısıyla getirilen kısıtlamalarda gevşemeye gidilmesi bugün akşam gerçekleşecek toplantıyla netlik kazanacak. Kabinede alınan tüm kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak.

VAN'DA KISITLAMALAR KALKABİLİR

Vaka sayısının en çok düşüş gösterdiği iller arasında yer alan Van'da da kabine toplantısında alınacak kararlar merakla bekleniyor. 30 büyükşehir arasında en az vakaya sahip olan Van'da kısıtlamaların kademeli olarak kalkması bekleniyor. Kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamayla gözler Van Valiliği'ne çevrilecek. Yerinde karar uygulaması kapsamında kentteki kısıtlamalarla ilgili kararı Van Valiliği verecek.

VAN'DA OKULLAR AÇILIR MI?

Kısıtlamalardaki gevşeme kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı okulların tüm sınıflara açılıp açılmaması için kararı il yönetimlerine bıraktı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı kararlar sonrası Van'da okulların yeniden yüz yüze eğitime geçebileceği düşünülüyor. Durumun netlik kazanması için kabine toplantısı bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI

Yine pandemi döneminde hayata geçirilen sokağa çıkma kısıtlamaları için Van'da yeni adımlar atılabilir. Daha önce yapılan açıklamalarda vakaların iyi durumda olduğu illerede sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkabileceği sinyali verilmişti.

Paket servise devam eden kafe ve restoranlar ise kabinede alınacak kararı merakla bekleyen sektörler arasında yer alıyor. 

Editör: Wan Haber