Tuşba ilçesine bağlı Şahgeldi Mahallesi’nde düzenlenen toplu açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, kurum amirleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı.

‘Hayırlı olsun’

Açılış töreninde konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba ilçesinde 22 mahalleye kilit parke taşı döşendiğini dile getirdi. Çalışmanın mahalle halkına hayırlı olmasını dileyen Vali Bilmez, “Gerçekleştirilen parke taşı işi, birkaç köyümüzde yapılan semt sahaları, sahil yolu ve diğer bütün hizmetlerden dolayı başta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tesislerin halkımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘Memleketimize hizmet ediyoruz’

Çalışmanın Van halkına hayırlı olmasını dileyen AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba ilçemiz Van merkez ilçelerinden birisi. Sanayinin, üniversitenin, tarımın, turizmin en iyi olduğu bir bölge. Bir ahenk içerisinde memleketimize hizmet etme ve 3 vekil olarak da bu hizmetlerin takipçisi olarak vatandaşımızın talep ve ihtiyaçlarını ilgili kuruluşlara iletmek noktasında, 3 vekil kardeşlerimiz olarak da biz bize düşeni vicdani rahatlıkla söyleyebiliriz ki memleketimize hizmet ediyoruz. Malum 2014’ten bu yana Van Büyükşehir oldu, 1 milyon 200 binlik bir nüfusa sahip. 13 ilçemizin bütün muhtarlarımızla diyaloglarımız var. Büyükşehir Belediye başkanımız sayın valimizle zaman zaman pandemiden dolayı geciktirse dahi yine muhtarlarımızla bir araya gelerek mahallelerin de eksik olan su, altyapı, üstyapı, park, parke, caddelerle ilgili talep ve ihtiyaçlarını ilettiklerinde biz de ricacı mercisi olarak da muhtarlarımızın yanında yer alarak bu talepleri bir an evvel yapılması için ilgili kuruluşlarımıza iletiyoruz” dedi. 

‘Tüm mahallerimizde sürdüreceğiz’

Kilit parke taşı yolu olmayan mahallenin kalmayacağını vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Hizmet yolculuğunun başında mahalle muhtarlarımızla yaptığımız ilk toplantıda kilit parke taşı yolu olmayan mahalle kalmayacak şiarıyla 'şehirde ne varsa kırsalda da o olacak' demiştik. Allah'a şükürler olsun bugün Tuşba ilçemizi, en uzak mahallesi ile birlikte modern ve yaşanabilir bir kent haline gelebilmesi için bu yıl yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında; 202 bin metrekare kilit parke taşı döşeyip, 22 mahallemizi yazın tozdan, kışın çamur derdinden kurtardık. İnşallah bu çalışmalarımızı hazırladığımız program dahilinde önümüzdeki dönemde de tüm mahallelerimizde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Program, folklor oyunu gösterisi, kurdele kesimi ve ardından ayran aşı ikramıyla son buldu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber