Tiyatro salonunda yapılan törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, kurum amirleri ve iş insanları katıldı.

FİRMALARIMIZI TAKDİR EDİYORUZ

Törende konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, zor şartlarda insanlara aş imkanı sağlayan iş insanlarına teşekkür etti. Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini anlatan Vali Bilmez, “Bugün bu programda, ilimizde bu dönemde en çok istihdama katkı sunan, üreten ve yükümlülüklerini yerine getiren firmaları taktir ediyoruz. İlimiz bölgesinde cazibe merkezi olan, hızlı gelişen ve büyüyen bir kent. Terörden arındıkça sanayi, tarım, hayvancılık, turizm gibi sektörlerin çok hızlı geliştiğini görmekteyiz. Hükümetimiz ve devletimiz de tüm imkanlarıyla hem sanayicisinin, hem de çiftçisinin yanındadır” dedi.

VAN'DA 43 FİRMAYA 22 MİLYON DESTEK

Rakamlarla bazı bakanlıkların son bir yıl içerisinde yaptığı yardım ve destekleri anlatan Vali Bilmez, “Bu sene Çalışma Bakanlığı çeşitli programlar kapsamında 29 bin 395 kişiye 247 milyon TL destek sağlamıştır. Ayrıca Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SYDV kanalıyla son 1 yılda dezavantajlı kişilere 1 milyar 500 milyon TL destek sağlamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı TKDK aracılığıyla 16 firmanın 20 milyon yatırımının 5 milyon TL’sini hibe vermiştir. Yine kırsal kalkınma kapsamında  9 firmaya 8 milyon yatırımın 4 milyon TL’sini hibe desteği olarak vermiş. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal üretim yapan 36 bin 657 çiftçiye  73 milyon destek vermiş. Hayvansal üretim yapan 43 bin 63 çiftçiye  78 milyon destek vermiş. Bir yılda  160 milyon destek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilmiş. Bu sadece 2 bakanlığımızın verdiği destek ve yardımlar. Devletimiz bu zor dönemde yeter ki bir şeyler üretilsin diye destek vermiş. Bu dönemde siz iş adamlarımız çağrılara cevap verdiniz. Üretim yaptınız istihdama destek verdiniz. Van’daki 43 firmamıza istihdam ettiği 4 bin 714 kişi için 22 milyon TL destek verildi. Kısa çalışma ödeneği kapsamında yine 43 firmaya bin 804 kişi için 5 milyon TL destek verildi. Van’da istihdama katkı sunan, üretim yapan, taş üstüne taş koyan herkes bizim için çok önemlidir. İnşallah sayınız daha da artar. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber