WanHaber - ÖZEL

Dün Van'da bir halk otobüsünde çekilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

WanHaber.com'da yer alan haberde engelli bir genci ücretsiz ulaşım hakkı olmasına rağmen aracına almayan halk otobüsü şoförü, araçta bulunan başka bir yolcu tarafından videoya kaydedilmişti. Videoda gencin yüzde 70 engelli olmasına rağmen ücretsiz olarak götürülmek istenmediği belirtilmişti.

Yaşanan hadise ile ilgili sosyal medyada bir çok kullanıcı, engelli gencin rencide edildiğine dikkat çekerek şoföre tepki gösterdi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYITSIZ KALMADI

Van Büyükşehir Belediyesi de infial yaratan görüntülere karşı kayıtsız kalmadı. Ücretsiz ulaşım hakkı olmasına rağmen engelli gencin indirildiği araca, yasalar çerçevesinde 337 lira 50 kuruş cezai işlem uygulandı. Aynı durumun tekrar yaşanması halinde ise hak mahrumiyetlerine kadar varan gerekli yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ KESİNTİSİZ İZLENİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Özel Halk Otobüslerinin kurulan kameralarla kesintisiz olarak izlendiği belirtilirken, "Özel Halk Otobüsleri, vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinde faal oldukları anlarda araç içinde oluşabilecek her türlü asayiş olaylarına ivedilikle cevap vermektedir. Vatandaşlarımız Özel Halk Otobüslerinden istifade etmek istedikleri anlarda araç içinde oluşan her türlü olumsuzluklar görüntülü olarak delillendirilerek, oluşan hatalar, ihlaller, kabahatler ve suçlar Van Büyükşehir Belediyesi tarafınca ilgililere cezai müeyyide işlemi uygulanır. Tekerrürü halinde ise hak mahrumiyetlerine kadar varan gerekli yaptırım işlemleri tesis edilmektedir." cümlelerine yer verildi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bir gencin ücretsiz ulaşım hakkını elinden alan kişilere karşı duyarsız kalmaması takdir topladı. 

Editör: Wan Haber