WanHaber - Özel

Dünyayı saran korona virüs salgını Van’da düğün planları yapan aileleri de etkiledi. Özellikle genç nüfusun fazla olduğu kentteki çiftler, yaz aylarına yaklaşılmasıyla hazırlıklara başlamışlardı. Hayatlarını birleştirmeye hazırlanan bir çok kişi korona virüs gündeminden ötürü endişeli bekleyişini sürdürüyor.

DÜĞÜN SALONLARI KAPANDI

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüs tedbirleri kapsamında aldığı kararla ülkedeki düğün salonları geçici süreliğine kapatıldı. Salgının akıbetinin ne denli olacağı henüz bilinmezken, işletmelerin hangi süreyle kapalı tutulacağı konusunda da henüz bir açıklama yapılmadı. Bir çok düğün sahibi dikkatle konu ile ilgili yapılacak açıklamalara kilitlendi.

BAKAN KOCA, “1 BUÇUK 2 AY DİRENECEĞİZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüse karşı “1 buçuk 2 ay direneceğiz” açıklamasının ardından düğünlerini bu süre zarfında yapmayı düşünenler ertelemek üzere istişarelere başladı. Az sayıda kişi ise düğün merasimlerini iptal ederek sadece nikah kıymakla yetindi.

VAN’DA DÜĞÜNLER KALABALIK OLMASIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Van’da nüfus yoğunluğuna oranla düğünlerin oldukça kalabalık icra edilmesi, korona virüs için risk teşkil ediyor. Özellikle halayla birlikte birçok kişinin yakın temasta bulunmasının olası virüs salgınına davetiye çıkarabileceği düşünülüyor.

BAZI KENTELERDE VALİLİKLER “İPTAL EDİN” ÇAĞRISINDA BULUNDU!

Türkiye’nin bazı kentlerinde Valilikler duyuru yaparak vatandaşlardan yakın süreçteki düğünlerini iptal etmesi çağrısında bulundu. Konya Valiliği internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada virüsün yayılmasına karşı düğün ve yemekli toplantıların iptal edilmesi uyarısında bulundu. Duyuruda, ''Bu bağlamda koronavirüsün yayılmasını engellemek adına alınan bu kararlara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak ve bu konuda asla taviz verilmeyecektir'' denildi.

VAN’DA TAZİYE EVLERİ KAPATILDI

Öte yandan hayatını kaybedenlerin taziyelerinde yoğun kalabalıkların oluştuğu Van’da taziye evleri de kapatıldı. Korona virüsünün akıbetine göre tahminen yaklaşık 2 ay kapalı tutulması bekleniliyor.

Editör: Wan Haber