Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, Van’da doğalgaz abone sayısının 102 bini geçtiğini ve bunların 95 bin tanesinin gaz kullandığı belirtti. Müdür Güler, Van’da yıllık ortalama 130 milyon metreküp doğalgaz tüketimi yapıldığını ifade etti.

Van’daki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, birçok mahallede kısmi çalışmalarının bulunduğunu ve bu yılki yatırımlarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Bostaniçi TOKİ sakinlerine müjde veren Güler, bir hafta içerisinde TOKİ’ye doğalgaz vereceklerini belirtti.

Doğalgaz tüketicilerine de uyarılarda bulunan Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, cihazlarının bakımlarını yaptırmaya özen göstermeleri ve özellikle baca temizlikleri ve bacaların durumunun önemli olduğunu söyledi.

Müdür Güler, özellikle ısıtmada ev yalıtımının iyi olması ve cihazların bakımları, periyodik kontrollerinin doğalgaz kullanımında ciddi tasarruf sağladığı belirtti.

“VAN’DA 102 BİN TANE ABONEMİZ VAR”

Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, bu yıl yatırımlarına Temmuz itibariyle başladıklarını belirterek, “Yatırımlarımıza halen devam etmekteyiz. Bir takım projelerimiz var. Bu projelerimizi kazasız, belasız bitirmenin telaşı içerisindeyiz. Ama malum bir takım sıkıntılarımız var. Buna da göğüs gelip talep eden vatandaşlarımıza doğalgazı götürmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda 2021 yılı yatırım programını yapmaya başlıyoruz. Şuanda Van’da 102 bin tane abonemiz var. Bunların 95 bin tanesi gaz kullanıyor. Bunlara kesintisiz ve güvenli bir şekilde doğalgaz arzını 7/24 bütün personelimizle vermeye çalışıyoruz. Şuanda birçok mahallede kısmi çalışmalarımız var. 2020 yılı yatırımlarımız bitmek üzere. 2021 yılının programı da halen netleşmediği için 2021 ile ilgili herhangi bir şey söyleyemeyiz. Bu ay sonu itibariyle de 2021 yılı yatırım programımız netleşecek” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE DOĞALGAZI KULLANMALARI İÇİN CİHAZLARININ BAKIMLARINI YAPTIRSINLAR”

Van’da yıllık 130 milyon metreküp doğalgaz kullanıldığını belirten Müdür Güler, “Van’da aşağı yukarı yıllık olarak 130 milyon metreküp civarında bir doğalgaz tüketimimiz var. Ama tabi bu tüketim mevsim şatlarına göre, havanın durumuna göre bazı yıllarda artıyor, bazı yıllarda düşüyor. Dolayısıyla bunlar değişkenlik gösteriyor. Tabi kış sezonu gelmekte, bölgemizde muhtemelen 15 gün sonra kombiler ya da merkezi sistemler ısıtma amaçlı yakılmaya başlanacak. Bununla da ilgili bizim gerek internet sitemizde gerekse diğer bilgilendirme kanallarımızdan gerekli duyuruları yapıyoruz ve yapacağız. Vatandaşlarımız emniyetli bir şekilde doğalgazı kullanmaları için lütfen cihazlarının bakımlarını yaptırmaya özen göstersinler. Özellikle baca temizlikleri ve bacaların durumu önemlidir. Aynı zamanda da doğalgazla ilgili her türlü şikâyet ve taleplerini, arıza durumunda veya şüphelendikleri durumda 7-24 hizmetlerinde olan 187 numaramızı ayırabilirler. Ekiplerimiz en kısa süre içerisinde bu taleplere cevap vereceklerdir” diye konuştu.

“VAN HALKINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Müdür Güler, “Tasarrufun en büyük etkeni yalıtım, özellikle ısıtmada eğer yalıtımımız iyiyse bu konuda ciddi anlamda tasarruflar söz konusu. Bir de cihazların bakımları, periyodik kontrolleri bunlar da önemli. Bunlara eğer dikkat edersek vatandaşlarımızın bütçelerine tasarruf anlamında ciddi bir katkısı olacaktır. İnşallah 2021 yılı ülkemiz içinde, dünya içinde daha sağlıklı, daha huzurlu bir yıl olur. Bu anlamda elimizden geleni yapacağız. Van halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Van Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber