WanHaber - ÖZEL

Van'da doğalgaz dağıtım şirketi AKSA, abonelik işlemlerini vatandaşlar için adeta eziyete dönüştürüyor. İnternet üzerinden abonelik işlemi kabul etmeyen firma çalıştırdığı kısıtlı personelle vatandaşların saatlerce sıra beklemesinin önünü açıyor. AKSA Doğalgaz binası önündeki kuyruklar bazen caddeye kadar taşıyor. 

DOĞALGAZ KUYRUĞU SALGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR

AKSA Doğalgaz'ın binasına başvuru için gelen vatandaşlar işlem için bekleyen kalabalığı görünce şoka uğruyor. Vatandaşlar neredeyse günlerinin yarısını abonelik işlemi yapmak için harcarken, pandemi sürecinde koronavirüs yayılımına davetiye çıkarılıyor. 

ABONELİK İÇİN YÜZ YÜZE BAŞVURU ŞARTI

Türkiye'nin farklı şehirlerinde doğalgaz dağıtım firmaları abonelik işlemleri için E-Devlet üzerinden başvuru kabul ederek doğalgazı kullanıma açarken Van'da bu durum söz konusu değil. AKSA Doğalgaz abonelik işlemlerinde ön başvuruyu E-Devlet üzerinden kabul etse de depozito ücretinin bire bir ödenmesini zorunlu hale getiriyor.

KISITLI PERSONELLE BU KADAR

Gün içinde işlerini yarıda bırakarak doğalgaz aboneliği için mesaiye başlayan vatandaşlar günün sonunda kendilerine sıra gelmesi halinde işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Firmanın kısıtlı personel çalıştırması ve tek yerden abonelik işlemlerini devam ettirmesi Van'da vatandaşların çilesinin devam edeceğine işaret ediyor. 

Editör: Wan Haber