Van'ın Çatak ilçesinde yol çalışması yapan işçileri taşıyan servis aracına teröristlerin el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Emrah Baran'ın ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Sosyal mesafe kurallari ile taziyeler kabul ediliyor

Tuşba ilçesindeki evine Türk bayrağı asan yakınları, sosyal mesafe kuralına uyarak taziyeleri kabul ediyor. Vatandaşların da evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı astığı mahallede, jandarma ekipleri de taziyeye gelenleri sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı.

"Zalimler ekmek yedirmediler"

Şehidin ağabeyi Lokman Baran, kardeşinin 6 yıl önce evlendiğini ve 5 yaşında bir çocuğunun olduğunu anlattı. Ağabey Baran, "Emrah kendi halinde, kendisini bilen, güler yüzlü bir gençti. Şehitlik Allah'tan gelen bir nimettir. Saldırıda 4 akrabam yaralandı. birinin durumu ağır. Kardeşim şehit oldu. Arkasında kendisini yeni tanımaya başlayan 5 yaşında bir çocuk bıraktı. Kardeşim ekmeğinin peşindeydi. Kimseyle alıp veremediği yoktu. Kötü söz söyleyene güler yüzle karşılık verirdi. Ekskavatörü vardı, bunu çalıştırarak geçimini sağlıyordu. Zalimler ekmek yedirmediler. Allah zalimlere fırsat vermesin. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Vatanımız sağ olsun. Devletimiz bir ve birlik olsun." dedi.

Ne olmuştu?

Van'ın Çatak ilçesine bağlı Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylası'na yol çalışması yapan yüklenici firmanın sivil servis aracına terör örgütü PKK'lı teröristlerce 8 Haziran'da el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmişti. Saldırıda araçta bulunan işçilerden Emrah Baran ve Murat Yağdıran şehit olmuş, 8 işçi yaralanmıştı. AA

Editör: Wan Haber