Van'da kendilerini MİT Müdürü ve Cumhuriyet Başsavcısının arkadaşı olarak tanıtan 3 kişi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma dosyalarını işlemden kaldıracakları iddiasıyla bir kişiyi arayıp 200 bin lira istedi. Şikayet üzerine polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Van Açık Cezaevinde İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan ve FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçundan yargılandığı davada beraat eden A.S, Van Emniyet Müdürlüğüne giderek, kendini MİT Müdürü olarak tanıtan kişilerin, kendisiyle görüşmek istediği ihbarında bulundu.

200 BİN LİRA İSTEDİ

İhbar üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince çalışmalar neticesinde açık kimlik bilgileri tespit edilen şüphelilerin, kendilerini MİT Müdürü ve Van Cumhuriyet Başsavcısının arkadaşı olarak tanıtarak aradıkları kişilerden FETÖ/PDY dosyalarını işlemden kaldırmak için 200 bin lira  istediği belirlendi.

POLİS OPERASYON YAPTI, 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aktif İnfaz Koruma Memuru olan B.D ile S.P. ve K.K. isimli şüpheliler yakalandı.

EVLERİNDE YAPILAN ARAMADA SAHTECİLİKTE KULLANDIKLARI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evlerinde, iş yerlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, havalı tabanca, imzalı sahte MİT üst yazısı, 2 polis rozeti, polis yeleği, 2 kelepçe ve anahtarı, göz yaşartıcı sprey, oluksuz bıçak, 4 telefon, yazılı kaşe, birçok flaş bellek, resmi evrak fotokopileri ve dijitaller materyaller ele geçirildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.P. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şehrivan

Editör: Wan Haber