Van'da yaklaşık 4 yıl önce Beşyol Meydanı'nda bulunan AK Parti il Binası'na düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Van İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda,olay ile alakalı bir kişi etkisiz hale getirilirken yine olayla bağlantılı bir kişi ise gözaltına alındı. 

Bir kişi etkisiz hale getirilmişti

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde etkisiz hale getirilen örgüt mensubu hakkında bilgi verilirken “Bervarsevdin-Norduz’ grubunda yer alan, sözde Van eyaletinde 2015-2016 yılları arasında mahalle yapılanmalarında, 2016 yılı sonlarında kırsala katılımla YPS faaliyetlerinden sorumlu olarak faaliyet gösteren Reşit kod adlı Mustafa Ertaş, 27 Mayıs 2020 tarihinde Van İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü ve hava kuvvetleri unsurlarınca desteklenen operasyonda Gürpınar ilçesi Dikbıyık Mahallesi kırsalında etkisiz hale getirilmişti. Terörden arananlar listesinde turuncu kategoride bulunan BTÖ mensubu Ertaş’ın 2016 yılında Van merkez Beşyol bölgesinde AK Parti İl Başkanlığı binasına yönelik yapılan bombalı saldırıda kullanılan bomba yüklü aracı Gürpınar kırsalından Van merkeze getirdiği, aynı yıl Van merkezinde zırhlı polis aracına yönelik yapılan bir eylemde roketatar kullandığı tespit edilmiştir. " denildi.

"Saldırıyla bağlantılı 1 kişi gözaltında"

Olayla ilgili yürütülen istihbari çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada "Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aynı olayla bağlantılı PKK/KCK terör örgütüne yardım yataklık yaptığı değerlendirilen 1 kişiyi Gürpınar ilçesinde gözaltına almıştır. Gözaltına alınan şahsın sorgusu sürüyor”  cümleleri yer aldı. İHA - WanHaber

Editör: Wan Haber