Koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla yeni tedbir kararları da art arda geldi. Ankara ve İstanbul dahil 26 şehirde 65 yaş ve üzerine belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İşte yasak kararı verilen iller listesi...

Koronavirüs nedeniyle can kaybı yaşanmaya devam ediyor. Son olarak yapılan 148 bin 482 testle birlikte toplam test sayısı 15 milyon 713 bin 891’e ulaştı. Ayrıca son 24 saatte 2 bin 841 yeni hasta tespit edilirken toplam hasta sayısı 404 bin 894’e çıktı. 88 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle beraber can kaybı 11 bin 233’e yükseldi. Artan vakalar nedeniyle 65 yaş ve üzerine belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ankara ve İstanbul dahil 26 şehirde yasak var.

Covid-19 vaka sayılarında yaşanan ciddi artışlar sonrası risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yeni tedbirler alınmaya başlandı. Tedbirler kapsamında virüsle mücadelenin ilk günlerinde uygulanan kısıtlama kararı yeniden devreye alındı. Bu kapsamda bazı illerde ilhıfzısıhha kurulları kararınca 65 yaş üstü kişileri belirli saat aralıklarında sokak kısıtlaması getirildi.

VAN'DA YASAK GELECEK Mİ?

Van Valiliği, tüm kentlerde hayata geçirilen kamuya açık alanlarda sigara içme yasağını uygulamaya geçirirken 65 yaş üstü ile ilgili henüz bir karar alınmadı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki koronavirüs vakalarına dair yaptığı açıklamada Van'ın salgında en iyi şehirler arasında olduğunu kaydetmişti. 

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE?

İstanbul ve Eskişehir'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündekilerin 10.00 ile 16.00 saatleri arası dışında sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildiği bildirildi.

Gaziantep

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakaları içerisinde 65 yaş üzerindekilerin hastalanma oranının önceki aya göre yükselişte olduğunun tespit edildiğini belirterek "Bu durum ölüm oranlarında da görülmektedir. Büyüklerimizin pazartesiden itibaren 10.00-16.00 saatleri haricinde dışarı çıkmaları yasaklanmıştır." ifadesini kullandı.

Bursa

Kentteki hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları, 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranlarının düzenli takip edildiği bildirilen açıklamada, "İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Erzincan

Erzincan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların 11.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları yasaklandı.

Ankara

Ankara'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanların düğün, cenaze, taziye, pazar yeri, sosyal faaliyetler gibi alanlara girişleri kısıtlandı.

İzmir

Depremin olduğu günkü vaka sayılarının bugün iki katını geçtiğini aktaran İzmir Valisi Köşger, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir'de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmıştır. Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç hafta olduğuna bakılmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi de devam etmektedir. Temizlik, maske ve mesafe kuralına uyalım, sağlıklı kalalım."

Manisa

Manisa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündekilere 10.00-16.00 saatleri arası hariç sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Bilecik'te 65 yaş üstü kararı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde alınan kararla 65 yaş üzeri vatandaşlar belirli saatlerde evden çıkabilecek.

Söğüt'te artan vaka ve ağır hasta sayıları nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla 65 yaş üzeri vatandaşlar sadece saat 10.00 ila 16.00 saatleri arasında maske ve mesafe kurallarına uymak şartı ile ikametlerinden çıkabilecekler.

Kahramanmaraş

Koronavirüs vakalarının en çok arttığı illerden olan Kahramanmaraş’ta İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda alınan kararla, 65 yaş ve üzeri kişilerin yarından itibaren 10.00-16.00 saatleri dışında dışarı çıkışları yasaklandı.

Denizli, Erzurum ve Isparta da kısıtlama getirilen diğer iller arasında.

Editör: Wan Haber