WanHaber - Haber Merkezi

Türkiye'de artan koronavirüs vakaları ile birlikte bazı kentlerin valiliklerine bağlı il hıfzısıhha kurulları risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen kısıtlamaları yeniden hayata geçirdi. 

2 KENTTE KISITLAMA GETİRİLDİ

Gaziantep Valiliği gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç 65 yaş üzeri kişilerin düğüne gitmesini yasakladı. Ayrıca toplu taşımanın bulaş riskini arttırdığından; sabah 07.00-10.00 akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, akşam 18.00'dan sonra sebze/meyve pazarına gitmeleri 65 yaş üstü vatandaşlara yasaklandı.

Sivas Valiliği de benzer bir karara imza atarak 65 yaş üstü vatandaşların 10:00 ile 17:00 saatleri arasında sokağa çıkabileceğini duyurdu. 

VAN'DA VAKA ARTIŞI SÜRÜYOR

Van'da hizmet veren hastanelerin Kovid-19 için ayrılan acil bölümlerinde yoğunluk yaşanırken, her gün onlarca kişiye tanı konulduğu kamuoyunda konuşuluyor. Resmi olarak rakamlar açıklanmazken, kentteki vaka durumunun korkunç boyutlara ulaştığı belirtiliyor.

VAN'DA 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA OLACAK MI?

Salgından en çok etkilenen kesim olarak gösterilen 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili Van'da da Sivas ve Gaziantep gibi kararların alınabileceği düşünülüyor. Vakaların artış oranına göre önümüzdeki günlerde Van Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından benzer yasakların hayata geçirilebileceği konuşuluyor. 

Editör: Wan Haber