1 Şubat Pazartesi Sabah Namazı ile başlayıp, 14 Şubat Pazar Yatsı Namazı ile sona erecek yarışmaya başvurular başladı. Her yıl büyük bir ilgi gören yarışmaya katılmak isteyenler,  www.haydicocuklarcamiye.com web sayfasından kayıt yapabilecekler.

ÇOCUKLARA GÜVEN ESAS  OLACAK

Geçmiş yıllarda Türkiye'nin farklı şehirlerinde belirlenen camilerde çeşitli etkinliklerin eşlik ettiği yarışmaya bu yıl çocuklar evlerinden veya bulundukları yerlerden katılacak. Kılınan namazlar kayıt sayfasındaki puanlama butonundan kıldığı vakitler için güven esasına dayalı olarak işaretleme yapacaklar. Dolayısıyla sağduyulu bir bireyin en önemli vasıflarından biri olan Güven, bu şekilde kazanım olarak çocuklara kazandırılmış olacak.

Mekân sınırlaması olmayan yarışmada başarılı olmak için, 14 gün boyunca namazların vakti içerisinde eda edilmesi yeterli olacak.

Çocukların her zaman vaktinde namaz kılarak puan kazanacağı "Haydi Çocuklar Namaza" ile ilgili bütün duyurular sosyal medya hesaplarından ve katılımcılara mesaj yoluyla yapıldı.

VAKTİNDE KILINAN HER NAMAZ PUAN KAZANDIRACAK

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklara namaz kılmayı sevdirmeyi amaçlayan projeye katılım yaş sınırı yoktur. Ancak hediye çekilişi 6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar için yapılacak.

Sabah Namazına 10 puan, Yatsı Namazına 8 puan verilen yarışmada, Öğle, İkindi ve Akşam Namazlarından ise 5'er puan kazanılıyor.

Projeye katılacak çocuklar namazlarını evde veya camide kılabileceği gibi tüm vakit namazlarını ebeveynleriyle birlikte cemaat yaparak veya bireysel olarak da kılabilir. Sadece bir yarışma olmayıp deneyimleme eksenli bir etkinlik olan Haydi Çocuklar Namaza projesi, iyi bir geleceğin güzel ahlaklı ve iç huzura sahip kişiler yetiştirmekle olacağı inancıyla düzenleniyor.

ARA ETKİNLİKLERDE SÜRPRİZ HEDİYELER VERİLECEK

Proje sonunda 375 ile 462 arası puan kazananlar içerisinden, kura ile yapılan çekilişte 300 çocuğa sürpriz hediyeler verilecek.

Asıl ödülün ebeveynler ve büyükler tarafından verilmesi tavsiye ediliyor.

Öte yandan eş zamanlı gerçekleştirilecek "En İyi Seccade Yapımı" ve "En İyi Namaz Köşesi Yapımı" yarışmalarında başarılı olan 3'er çocuğa sürpriz hediyeler verilecek.

Van olarak Bilgi Derneği'nin proje ortağı olarak yürüttüğü Haydi Çocuklar Camiye etkinlikleri konusunda açıklama yapan Furkan Akan; proje kapsamında ilimizde kayıt yapıp etkinliklere katılan ve merkezi sistemde çekilişe hak kazanan çocuklara geçen yıllarda olduğu gibi ayrıca il çekilişi yapılarak sürpriz hediyeler vereceklerini belirtti. Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber