Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs’ın, ülkemizde 2008 Nisan ayında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildiğini ifade eden Vali Bilmez, 22 Nisan 2009 tarihinde ise 1 Mayıs’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasa ile resmi tatil ilan edildiğini belirtti.

"SALGIN DOLAYISIYLA BAYRAM HAVASINDA KUTLANAMIYOR"

Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün korona virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirlerle bayram havasında kutlanamayacağını dile getiren Vali Bilmez, mesajının devamında, “1 Mayıs, alın teriyle emek veren çalışanların sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına vesile olacaktır. Hangi sektör olursa olsun çalışanlarımız, ülkemizin bugün elde ettiği ekonomik gücün gerçek sahibidirler. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını ararken, tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara öncülük etmeye de özen göstereceklerine inanıyorum. Bu vesileyle; başta ilimizde olmak üzere çalışan, üreten bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

SALİH AKMAN: EMEKÇİLERİN GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve gelişmesinde emek ve alın terleriyle önemli katkı sağlayan işçi ve emekçilerin gününü tebrik ediyorum” dedi.

‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, 1 Mayıs’ın; ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin güçlenmesinde büyük emeği bulunan işçilerin hak arayış mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi. Millet olarak, işçinin, hakkını alın teri kurumadan vermenin kutsiyetine inanan bir kültürün mensupları olduklarını vurgulayan Başkan Akman, “AK Parti hükümetlerinin son yıllarda hangi sektörde olursa olsun, çalışan ve üreten, emek harcayan işçilerimizin çalışma koşulları, gelirleri ve kişisel hakları iyileştirilmiş ve iyileştirilmeye devam edilmektedir” dedi.

İSA BERGE: İŞÇİYE ÜCRETİNİ TERİ KURUMADAN VERİNİZ

 Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz” hadisini hatırlattı.

Mesajında; işçilerin başta 8 saatlik çalışma hakkı olmak üzere büyük mücadeleler vererek bugünlere geldiğini ve belirli hakları elde ettiğini vurgulayan VANESOB Başkanı İsa Berge, mesajının devamında, “İşçi hakları en temel insan haklarındandır ve bu temelde işçinin hakkı ve hukuku her zaman korunmalıdır. ‘İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz’ hadisinde belirtildiği gibi, çalışan insanlar hem maddi hem de manevi bir takım haklara sahiptir. İşçinin sahip olduğu hakların başında da şüphesiz ücreti gelmektedir” dedi.

Editör: Wan Haber