Van Valiliği bahçesinde Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, valilik makamında Vali Murat Zorluoğlu ile Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Yavuz İzfidan’ın tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Beşyol Meydanında günün anlam ve öneminin belirtilmesiyle devam eden törende şiirler okundu, folklor gösterileri sunuldu. Van Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterilerinin ardından program, resmi geçit töreni ile sona erdi.

Programa; kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Erciş’te 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Van’ın Erciş ilçesinde törenle kutlandı. 

Erciş Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Erciş Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Emin Yılmaz yaptı. Daha sonra Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar makamında tebrikleri kabul eti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenine Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcı vekili Olgay Toy, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, kurum amirleri, gazi ve şehit yakınları, askeri ve sivil erkan katıldı. Program düzenlenen resepsiyonun ardından sona erdi.

Özalp'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

Van'ın Özalp ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Özalp Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona eren törene Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, Milli Eğitim Müdürü M.Salih Aksoy, daire amirleri katıldı. 

Başkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı

Van'ın Başkale ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 95 yıl kutlamaları düzenlenen törenle kutlandı.

Başkale Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Törene Kaymakam Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Vekilli Piyade Yarbay Orhan Kurtoğlu, Emniyet Müdürü Vekilli İbrahim Erkalaycıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Hati, Komando Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Selman Belgin, 4. Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Mehmet Köylü ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan törenin ardından Kaymakam Abdulselam Öztürk, makamında tebrikleri kabul ederek tören son buldu.

Çatak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Van'ın Çatak ilçesinde de törenle kutlandı.

Çatak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hacı Asım Akgül Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Resul Demir yaptı. Program, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’ün kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü ile sona erdi.

Programa, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hacı Asım Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, Emniyet Amiri Emre Kayhan, AK Parti ilçe Başkanı Tahsin Babur, ilçede görev yapan komutanlar, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

 Çaldıran'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü törenle kutlandı. 

Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Büstüne çelenkler bırakıldı. Günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan 1. Hutut Tabur Komutanlığında görev yapan Piyade Yüzbaşi Hakkı Gürol, "Tarih boyunca hür ve bağımsız bir şekilde varlığını devam ettiren Türk milleti büyük önder Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesini yüzbinlerce şehit vererek kazanmasını bilmiştir. Mustafa Kemal, Türk ordusuna “Hattı müdafaa yoktur. Sathı müdafaa vardı” bu sathı müdafaa bütün vatandır. Vanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz emrini vermiştir. Aziz şehitlerimizi minnet şükranla anıyor aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Daha sonra Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Burada günün anlamına binaen bir açıklama yapan Dundar, "Türkiye gibi bir ülkede yaşadığımız için Allah’a hamd etmemiz lazım. İslamin sancaktarlığını yapmış ülkemizi dünyadaki Müslümanlar bir umut gibi görüyorlar. Anadolu tarihte olduğu gibi Arakan’da, Suriye’de, Irakt’a, Orta Doğu’da MÜslumanlara ‘Haçlı’ seferleri düzenleniyor, batının sömürücü zihniyeti kimseye karşılıksız bir silah vermez, verdiklerinde büyük beklenti için de olurlar. Bu bir haç ve hilal mücadelesidir. Bizim ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizleri de bölmeye çalışan güçler vardır. Hakkın batıla karşı mücadelesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Törene Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Hudut Tabur Konutanı Piyade Binbaşı Ramazan Çokkıyak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Serdar Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki, İlçe Müftüsü Fikri Goncü, Sehit Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Cimanağaç, komutanlar kurum amirleri halk katıldı.

Bahçesaray'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

 Bahçesaray Kaymakamlığı önünde yapılan tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak, öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Bahçesaray Kaymakamı Serhat Karabektaş’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle birlikte kutlama programı sona erdi.

Düzenlenen programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Serhat Karabektaş, AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, askeri personel, kurum amirleri, belediye başkan yardımcısı ve vatandaşlar katıldı. Program sonrası Kaymakam ve vatandaşlar, ilçedeki bir çay bahçesinde çay ile sohbet etti. (iha)

Editör: Wan Haber