Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, gece etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 10 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre de bölgede gün boyunca havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında da 2 ile 4 derece arasında azalma beklendiği, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği belirtildi. 

Bu arada olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Çaldıran-Doğubayazıt karayolu Tendürek Geçidi'nde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi.

Bitlis

Bitlis'te etkili olan kar nedeniyle 47 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, yaptığı açıklamada, kardan yolu kapanan 47 köyün yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öte yandan kentte, Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde sisten dolayı sürücülerin ilerlemekte güçlük yaşadığı bildirildi.

Muş

Muş-Bitlis karayolununun 30. kilometresinde sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sis nedeniyle sürücülerin dikkatli olmasını isteyen yetkililer, don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Hakkari

Yüksekova ilçesinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5-10 metreye düştü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezinde bazı maddi hasarlı kazalar yaşanırken, yetkililer, yoğun sis ve buzlanma dolayısıyla vatandaşları daha dikkatli olmaları yönünde uyardı. (AA)

Editör: Wan Haber