Van’ın Türkiye’de en az vaka ile birinci sırada olduğunu söyleyen Vali Mehmet Emin Bilmez, “Alınan tedbirlerden sonra koronavirüs vefat ve vaka sayılarını düşürdü.  Van’da şuan durum gayet iyi gidiyor ama yine de tedbirleri elden bırakmamamız gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarını uygulamaya devam edelim. Türkiye sıralamasında Tunceli’den sonra en iyi illerin başında geliyoruz. Genelde birinciyiz, ama bazen de ikinci sıraya geriliyoruz. Dediğim gibi tedbirlere sonuna kadar uymamız gerekiyor.

ÖNCEDEN 2 BİN KİŞİ HASTANEYE BAŞVURUYORDU  

Bakın daha önce koronavirüs için hastaneye gidenlerin sayısı 2 binken, şuan bu sayı 300 kişiye kadar düştü. Vanlılar genel anlamda tedbirlere uyuyor. Allah’a şükür şuan durumuz gayet iyidir. Kırsal alanlarımız çok iyi sadece biraz merkezde sorun vardı. Şimdi onlarda dikkat etmeye başladı. Şuan Çatak’ta pozitif vaka olan bir kişi var. Onunda tedavisi devam ediyor. Bahçesaray, Gürpınar’da bir kişi var. Diğerleri 10 ile 15 kişi arasında değişiyor. Bizim şuan evinde tedavisi devam eden bin 500 kişi civarında hastamız var. Bu rakam bir dönem 5 bini buldu. Entübe hasta sayımız 15’e yakındır.

VANLILAR ALDIKLARI İLAÇLARI ZAMANINDA KULLANMIYOR

Bizim yoğun bakım ve entübe sayımız biraz fazlaydı, onunda sebebi Vanlılar ilacı zamanında kullanmadılar. Bir kısmı hiç kullanmadı, bir kısmı da durumu ağırlaşınca kullanmaya başladı. İlaç tedavisi gecikince hastalık çok ciddi boyutlara ulaştı. Koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan vaka sayımızda ciddi derecede düşüş var. Sağlık çalışanlarımız gayet güzel bir çaba sarf etti. Mart ayından bu yana çocuğuna sarılmayan sağlık çalışanlarımız var” diye konuştu.   

vanekspers.com.tr

Editör: Wan Haber