WanHaber - ÖZEL

Van ile İran arasında bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'nın pandemi sebebiyle kapalı tutulması kentte esnafın ekonomik anlamda zor günler geçirmesine sebep oluyor. İran turizminin kente büyük gelir sağladığı bilinirken Mart ayından bu yana giriş çıkışa kapalı olan sınırlar ticareti olumszu yönde etkiliyor.

VAN'DA ESNAF ZOR DURUMDA

Van'da bir çok turizmci ve esnaf İran ile İstanbul arasında uçak seferlerinin başladığını, karayolu geçişlerine de izin verilmesi gerektiğini belirtmişti. Pandemi sebebiyle zor günler yaşadıklarını esnaflar İranlı turistlerin de gelememesiyle iş yerlerini kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiriyor.

VALİ BİLMEZ BAKAN PEKCAN'LA GÖRÜŞTÜ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat aRvas ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile birlikteTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı makamında ziyaret etti. Vali Bilmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bölge esnafının Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili taleplerini Bakan Pekcan'a ilettiklerini belirtti.4

Editör: Wan Haber