Van FM'de Gazeteci Ziya Türk'ün sorularını cevaplayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, kenttteki imar sorununa dikkat çekti. Geçmişte kentin imarında büyük hataların yapıldığına dikkat çeken Bilmez, şu an çözmek için çaba sarf ettiklerini açıkladı.

ALINMAMASI GEREKEN İMAR İZNİ ALINMIŞ
Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin Urartu Oteli'nin karşısındaki yolu Akköprü yoluna bağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Vali Bilmez, “Maalesef imarda kentimize ciddi zararlar vermişiz. AK Parti’nin önünden geçen yol Akköprü’ye çıkacak. İmar planında orada yol. Ama meydan başında bir sitenin yol çekme mesafesinden 3 metre olması gerekirken köşesi tam yolun kenarına gelecek şekilde yapılmış. Şimdi oradan yol götürmeye çalışırken site sakinleri haklı olarak itirazda bulunuyorlar. Bina mevzuata aykırı bir şekilde yapılmış. Geçtiğimiz günlerde o site sakinleriyle bir araya geldik. O kişiye ruhsatı vereni de, o ruhsatı alanı da Allah’a havale ediyoruz diyorlar. Alınmaması gereken bir imar izni alarak yolun bitişiğine bina yapılmış. Orada yolu inşallah en kısa sürede açacağız. Orada yol yapımında çok sıkıntı çekeceğiz ama sağ olsun oradaki mülk sahipleri de bize yardımcı oldu. Bu yol açıldıktan sonra Beşyol’daki trafik en az yüzde 20 ila yüzde 30 civarında rahatlayacak. Eski Araştırma Hastanesi'nin arkasındaki Uzun Sokak vardı. Onu da İpekyolu Belediyemiz ile birlikte çözdük. Oda ciddi bir rahatlama sağlayacak” dedi.



CUMHURİYET CADDESİ YENİLENİYOR
Van’da bu yıl kış mevsiminin çetin geçtiğini ve bundan kaynaklı bazı yollarda bozulmaların meydana geldiğini belirten Vali Bilmez, “Tabi bilindiği gibi bu yıl çok çetin bir kış geçirdik ve bundan dolayı bazı yollarımız bozuldu. Cumhuriyet Caddesi’nin asfaltını yenileyeceğiz. Maraş Caddesi’nin hem kaldırımlarını hem de yolunu yeniden yapacağız. Birde Cumhuriyet Caddesi’nin devamı olan Soydan ve Sebze Hali Kavşakları arasındaki yolda yenileme çalışması yapacağız. Milli Egemenlik Caddesinde de yenileme çalışmaları devam ediyor. Bizim ihalelerimizin hepsi kamu ihale kurumuna kayıt olunarak açık yapılmakta ve hepsi de e-ihale ile yöntemiyle şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Bundan sonrasında bize düşen ise denetimlerde taviz vermemek. Geçmişte belediyede bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandı. Belediyelerin bazı masrafları müteahhitlerden karşılanmış. Buda denetimlerde müteahhitlerin naz yapmalarına sebep olmuş” ifadelerini kullandı. İHA - WanHaber

 

Editör: Wan Haber