Gürpınar ilçesinde de Van Büyükşehir Belediyesi çiftçinin desteklenmesi için sulama kanalları inşa ediyor. Yaklaşık 50 yıldır tarım arazilerinde su sıkıntısı yaşayan ve Kürtçe adı Demgosni, yani ‘susuz köy’ olarak bilinen 86 haneli mahalle suya kavuştu.

50 YIL SONRA İLK ARAZİ SUYUNU VALİ BİLMEZ VERDİ

Mahallelinin su sevincine ortak olan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, tarım arazilerine ilk suyu verdi.

Vali Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Ali Özvan ile Halil İbrahim Ateş, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yusuf Altun, Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı Avukat Mehmet Yıldız ve Kuşdağı mahalle muhtarıyla birlikte 14 kilometrelik su kanalında incelemelerde bulundu.

"SÖZ KONUSU DEĞİL"

Mahalle girişinde vatandaşla sohbet eden Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, geçtiğimiz günlerde Kürtçe mahalle isim tabelalarının kaldırıldığı yönündeki iddialara da yanıt verdi. Vali Bilmez, "Burada da gördüğünüz gibi Kürtçe tabelaların kaldırılması söz konusu değil. Sadece yıpranan, eskiyen mahalle isim tabelalarını yenileyerek standartlara uygun hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber