Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki hayvan pazarı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Vali Bilmez, hayvan Pazarı’nın haftanın 5 günü açık olacağını belirtirken hayvanlarını küpeletmek isteyenlerin yılsonuna kadar ücretsiz bir şekilde yapabileceklerini, hayvan pazarına küpesiz hayvan sokmayacaklarını söyledi.

"Oradaki ücretlerden muzdariplerdi"

Hayvan pazarının pandemiden dolayı uzun bir zamandır kapalı olduğunu hatırlatan Vali Bilmez, “Biz daha önce buradaki hayvan sahipleriyle bir araya geldiğimizde bazı şikayetleri vardı. Oradaki fiyatlardan muzdariplerdi. Biz hayvan pazarına küpesiz hayvan sokmayacağız. Bütün şartları kabul ederiz ama oraya bir tane küpesiz hayvan sokmayız. Küpede ücret alınmıyor. Bu yıl Van genelinde küpeden dolayı herhangi bir ücret alınmamaktadır. Saray ve Başkale’de de depremden dolayı bu yılki bütün hayvan aşılamaları da ücretsiz yapılıyor. Hayvan pazarıyla ilgili birkaç kez Van Ticaret Borsası ile bir araya geldik. İnşallah işletmesini birlikte yapacak şekilde Van Ticaret Borsası'nın talepleri de karşılandı." dedi.

Haftada 5 gün açık olacak

Haftada 5 gün hayvan pazarını açacaklarını kaydeden Bilmez, "Mesafe kurallarına uyabilirsek, işletebilirsek hayvan pazarının biran önce açılmasını istiyoruz. Ama bütün herkesten de oradaki kurallara uyulmasını istiyoruz. Hayvan pazarına kesinlikle küpesiz hayvan sokmayacağız. Hayvanlarını küpeletmek isteyenler yıl sonuna kadar ücretsiz bir şekilde yapabilecekler. Bunun için cezai bir işlem yapılmıyor ve ücret talep edilmiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız hayvanlarını küpeleterek sistemin içerisine entegre olabilirler” şeklinde konuştu. İHA

Editör: Wan Haber