WanHaber.com - ÖZEL

Karara göre Van Valiliği tarafından önümüzdeki 10 günlük süreçte vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunabileceği pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde 05.11.2020 tarihi itibari ile denetimler her gün yapılacak.

İşte Van Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 03.11.2020 tarih ve 2020/106 sayılı aldığı kararlar.

Aşağıdaki işyerleri en geç saat 22:00’de kapatılacaktır;

- Evlere paket servis ve gel al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın),

- Kahvehane, kıraathane ve çay ocakları,

- Berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri,

- Nikah/ Düğün salonları,

- Halı sahalar ve spor salonları,

- İnternet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar,

- Tiyatro, sinema ve konser salonları,

- Yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna vb. yerler,

26.08.2020 tarih ve 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda;

- İl genelinde Kamu kurum ve kuruluşlarının mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin 08:00 -17:00 arasında uygulanmaya devam edilecektir.

- Tüm özel sektör (sanayi tesisleri dâhil) kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami derecede faydalanacaktır.

- Kamu kurum ve kuruluşları tarafından esnek çalışma planlamalarının yapılması durumunda Bölge Müdürlükleri ve İl Müdürlüklerinin Valilik Makamı, İlçe Müdürlüklerinin Kaymakamlık Makamı, Belediyelerin ise Belediye Başkanı onayı ile uygulanabilecektir.

- Vatandaşlarımızın bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas etmemeleri ve ev ziyaretlerinden
kaçınmaları konularında bilgilendirici/bilinçlendirici anonslar belediye anons sistemleri, kolluk araçları, cami hoparlörleri vb. araçlarla sık sık yapılacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Editör: Wan Haber