WanHaber.com - ÖZEL

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 09.05.2020 tarih ve 2020/34 sayılı kararı yayımlandı. Kara göre Van'da taksiler düzenli olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Ticari taksiye binen kişileri şoförler bilgilendirecek ve maskesiz müşteri kabul edilmeyecek.

İşte İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı:

⇛ Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek ve dezenfekte edilecektir.
⇛ Gerektiğinde ibraz edilmek üzere araç dezenfeksiyonunu gerçekleştiren yetkili kurum, kuruluş veya odalar tarafından düzenlenmiş, aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacaktır.
⇛ Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacaktır.
⇛ Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan veya 80 derecelik kolonya bulundurulacaktır.
⇛ Ticari taksi şoförleri, taksiye bindiği andan itibaren dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecektir.
⇛ Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.
⇛ Müşterilerin ticari taksilere maskesiz binemeyecektir.

Editör: Wan Haber