WanHaber - ÖZEL

Van Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronoavirüs tedbirleri kapsamında Kurban Kesim Yerleri ile ilgili yeni kararlar alındı. 

İl Hıfzsıhha Kurulu tarafından alınan kararlar neticesinde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu oluşturulacağı açıklanırken bu komisyon tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinin günlük kesim kapasitesi ile ilgili 20 Temmuz'da bilgi verileceği belirtildi.

Van Valiliği'nden kurban kesim alanlarına korona ayarı!

RANDEVULU KESİM LİSTESİ

Alınan kararlar kapsamında kurban kesim yeri olarak belirlenen yerlerin işletmecileri, randevulu kesim bilgisi içeren listeyi işletme girişinde ve görülebilecek şekilde duyuracak. Kurban kesim yerlerinin işletmecileri tarafından kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisi SMS yoluyla bildirilecek.

BAYRAMIN 3 GÜNÜNE YAYILACAK
Kesim yerlerinde kesim yaptırmak isteyen kişilerin talepleri mümkün olduğunca Bayramın üç gününe eşit sayıda randevu verilecek şekilde planlanacakken işletmeciler randevu bilgilerini Kurban Hizmetleri Komisyonuna bildirecek.

Van Valiliği'nden kurban kesim alanlarına korona ayarı!

HİSSE SAHİBİ HARİÇ ALINMAYACAK
Kesim yerlerinde oluşacak kalabalığı azaltmak amacı ile hisse sahipleri dışındaki kişilerin kurban kesim yerlerine alınmayacağı açıklandı. Her kurban için hisse başına parçalama işi kurbanı kesen veya parçalama işlemi için görevlendirilen kasap tarafından yapılacak. Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak parçalama işlemi yapmasına müsaade edilmeyecek.

Van Valiliği'nden kurban kesim alanlarına korona ayarı!

PARK VE BAHÇELERE İZİN YOK
Yapılan açıklamada Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine izin verilmeyeceği belirtildi. 

Editör: Wan Haber