İstanbul Dedeman Otel’de düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsekmenler ve Adem Özcaner, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Cemalettin Şevli, HDP İstanbul Eş Başkan Yardımcısı Maarif Alparslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Bitlis Kalkınma Vakfı Başkanı Abdülbeşir Ceylan, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, Van Platformu Başkan Yardımcısı Cenap Tuncer, Rize Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Abdullah Kazdal, Rize Araştırmalar Vakfı Başkanı Ömer Erdoğan,Çanakkale Vakfı Başkanı Sabahattin Özkan, Maraşlılar Dernek Başkanı Şaban Kurt, Manisalılar Dernek Başkanı Ahmet Dilik, Bingöl Abuhayat Platformu Başkanı Mücahit Tanılır, Denizli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taştan, Ozan Ahmet Poyrazoğlu, sanatçı Aydın Aydın, Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Doç.Dr. Mehmet Çelik ve çok sayıda Vanlı iş adamı katıldı. İftar yemeğinde açılış konuşması yapan Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik; vakfın çalışmaları ile ilgili genel bilgi verirken, Van Vakfı yönetiminin belli çizgisi ve prensipleri olduğunu söyledi. Çelik, “Bizler hiç bir zaman vakıf çatısı altında siyasi partilerin eğiliminde hareket etmedik, buna izin vermedik. Vakıf bünyesinde çalışma arkadaşlarımızla ayrı düşüncelerimiz ve fikirlerimiz olabilir. Bu da bizim en doğal hakkımızdır. Bizler vakıfta Allah rızası için gençlerimizin eğitimi için bu hayır kurumunun başında çalışıyoruz. Tek görevimiz öğrenci okutmaktır. Bundan dolayı gördüğünüz gibi başta Sayın Hüseyin Çelik olmak üzere birçok siyasi parti, milletvekilleri, vakıflar, dernekler ve dernek başkanları, toplumun her kesiminin temsilcileri burada, bu gece bizimle birlikte. Van Vakfı yönetimi olarak da bizler bu tablodan oldukça memnunuz. Toplumumuzun da bu güzel tabloya ihtiyacı vardı. Bu akşam bizimle birlikte olan, iftarımıza katılan herkese şahsım ve vakıf yönetimim adına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise, Van Vakfı’nın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Kısa süre önce Van’a kazandırdıkları Van kahvaltısının isim tescilinin İstanbul’daki izin yetkisini Van Vakfı’na verdiklerini ifade eden Takva, buradan elde edilecek gelirin de Van Vakfı’nca öğrencilere burs olarak imkan sağlayacağını belirtti.

3-270.jpg

Van milletvekili Yurdusev Özsekmenler de, Van Vakfı’nın iftar yemeğinde olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, vakfın çalışmalarına destek vereceklerini ifade etti.

Hüseyin Çelik ise, Van Vakfı’nın yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirterek, kendi bakanlığı döneminde vakfa sağlanan bursların bu dönemde düşüş kaydetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. 

Halk Ozanı Aşık Ahmet Poyrazoğlu sahnede okuduğu şiir tüm davetlilerden bol alkış aldı.

Editör: Wan Haber