WanHaber - Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı 'covid19.saglik.gov.tr' adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en fazla olduğu iller, sırasıyla Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun oldu. Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti.

Yetkililer, bu illerde taziye için toplanılan evlerde virüsün daha fazla yayıldığını belirterek vatandaşlara bu konuda uyarılarda bulunmaya başladı. Vaka sayılarının yüksek oluşu neden ile vatandaşlar endişeli olduklarını söyledi.

En fazla vaka sayılarının görüldüğü ilk üç ile Trabzon, Rize ve Ordu'da Hayat Eve Sığar uygulamasında yoğunluk haritalarının da kırmızı renk ağırlıklı olduğu görüldü.

VAN'I DA TAZİYELER YAKMIŞTI

Koronavirüs salgının ilk döneminde Van'da da taziye skandalları yaşanmış ve kentte kırmızı alarm verilmişti. Özellikle köylerde kurulan taziyeler yüzlerce kişinin enfekte olmasına sebep olurken, o dönem Van Türkiye'de korona vakasının en çok görüldüğü iller arasına girmişti. 

VAN EN AZ VAKA GÖRÜLEN 4. İL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece paylaştığı verilere göre Van vaka sayıalrıyla dikkat çekti. Bakan Koca'nın paylaştığı haritada Van en az vakanın görüldüğü 4. il olarak kayda geçti. En az vaka görülen il Şırnak olruken 2. il ise Hakkair oldu. Verilere göre en az vaka görülen 3. il Bitlis olarak kayda geçerken 100 binde 14,89 oranıyla Van Türkiye'de 4. oldu. 

Editör: Wan Haber