Türkiye'de koronavirüs salgını ile birlikte normalleşma sürecine geçilirken Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus 1 Haziran Pazartesi günü uçuşlara başlıyor. Van'da yaşayan bir çok vatandaş ise başka şehirlere seyahat edebilmek adına kentten ilk uçuşun ne zaman başlayacağını merak ediyor. 

İLK UÇUŞLAR O KENTLER ARASI YAPILACAK

Salgın nedeniyle getirilen şehirler arası seyahat yasağının 1 Haziran itibarıyla kaldırılmasının ardından, Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus 1 Haziran'da yeniden uçmaya başlayacak. THY ilk uçuşunu 1 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'ya, Pegasus ise saat 10.15'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İzmir'e gerçekleştirecek.

VAN'DA UÇAK BİLETİ REZERVASYONLARI 4 HAZİRAN'I İŞARET EDİYOR

Van'dan uçak seyahati yapmak isteyenlerin biraz daha beklemesi gerekiyor. Online olarak bilet  başvurusunda bulunan kişiler için en yakın tarih olarak 4 Haziran Perşembe günü gösteriliyor. Perşembe günü için uçak bileti fiyatları ise 500 liradan başlayarak 750 liraya kadar yükseliyor. Firmaların yeni değişiklikler yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

"YENİDEN GÖKYÜZÜNDE OLACAĞIZ"
Konu hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Bu kadar hasret yeter! 1 Haziran itibariyle yeniden ait olduğumuz yerde gökyüzünde olacağız" dedi.

KADEMELİ OLARAK TÜM KENTLERE UÇULACAK
Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, "Koronavirüs kapsamında alınan önlemler çerçevesinde durdurduğumuz uçuşlarımıza tekrar başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize aylar değil yıllar gibi gelen bu belirsizlik döneminde duran sadece uçuşlarımızdı, bizler değil. Biz yeni uçaklarımızı teslim almaya devam ettik, süreçlerimizi geliştirdik ve yeni döneme hazırlandık. Misafirlerimizle yeniden buluşacağımız günler için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Ve ne mutlu bize ki kısıtlamalar sonrası ilk uçuşumuzu 1 Haziran günü gerçekleştiriyoruz. İlk aşamada uçuşlarımıza iç hatlarda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün belirlediği destinasyonlardan İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Antalya ve Trabzon'la başlıyoruz. Kademeli olarak diğer illerimize ve ardından yurt dışı destinasyonlara seferlerimiz de başlayacak." dedi. WanHaber - Ajanslar

Editör: Wan Haber