Yapılan açıklamada, “Ülkemizin bulunduğu coğrafyaya baktığımızda yıllar boyu süregelen savaşların, katliamların insanlık adına ne kadar utanç verici sahneler oluşturduğunu üzülerek izlemekteyiz. Orta Doğu’da bir türlü sağlanamayan huzur ve güven ortamı, hepimizi bu durumun nedenleri üzerinde düşünmeye zorlamalıdır. Bu durumlarda demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, inanç ve fikir farklılıklarının ve en nihayetinde kaliteli bir yaşam standardının önemini hatırlamamız gerekmektedir. Ülkemiz bulunduğu bölgeye nazaran çok daha ileri bir demokrasiye sahiptir. Yaşanan bütün sorunlara rağmen her kesin demokrasiye olan inancı hep korunmuştur. Ülkemizde başlatılan barış süreci ile oluşan olumlu havanın bu topraklarda yaşayan herkesin barışa, huzura ve güven ortamına ne kadar özlem duyduğunu açıkça ortaya koymuştur. Barış sürecine verilecek her türlü olumlu katkı geleceğimize yapılmış çok değerli bir yatırım olacaktır. Bu dönemde barış sürecini yürüten bütün aktörlere destek vermek, onları güçlü kılmak herkesin en temel görevi olmalıdır” denildi.

Demokrasi hayatın vazgeçilmez unsuru olduğu ifade edilen açıklamada, “Yıllar boyu ülkemizde demokrasinin göz ardı edildiği dönemlere baktığımızda; insan hakları ihlalleri, ekonomik ve sosyal gelişimin durması, yaşam kalitesinin düşmesi gibi olumsuz tablolar hep bu dönemlerde yaşanmıştır. Bütün bu gerçekler hayatımızın merkezinde yer alırken demokrasiyi güçlü kılmak, onu savunanların ve en çokta demokrasiye ihtiyaç duyanların görevidir. Yakın bir gelecekte yapacağımız yerel seçimler demokrasiye karşı olan duyarlılığımızı test etme konusunda hepimize iyi bir fırsat sunmaktadır. Unutmayalım ki, seçimler yalnızca birilerini belirlenmiş bir makama veya makamlara atama aracı değildir. Seçimler, geleceğimizi inşa edecek tercihlerimizi, insan olma vasfımızı, fikir dünyamıza olan saygıyı, birey olmayı, karar verici olmayı sağlayan önemli bir buluştur. Bu anlamda seçim sürecinde herkes fikirlerini, düşüncelerini rahatlıkla ifade etme şansını mutlaka bulmalıdır, herkes bu hakka sahiptir ancak bu hak kullanılırken başkalarının da fikir ve düşüncelerine olan saygı ölçüsü göz ardı edilmemelidir. Son günlerde ilimizde yaşanan tatsız olayları asla tasvip etmediğimizi ifade etmek isteriz. Seçimlere katılacak bütün taraflar gerek seçimlerin doğasında bulunan anlayış ve saygıyı, gerekse yaşadığımız ve son derece hassas olan dönemi korumayı kendilerine görev addetmelidirler” denildi.

İlin imajına zarar verecek her türlü davranış ve açıklamanın herkese büyük zarar vereceğine değinilen açıklamada, “Bu gerilim hepimize kaybettirecektir. Özellikle basın yolu ile yaptığımız açıklamalarımız hassasiyet arz etmektedir. Bu kent deprem travmasını henüz atlatabilmiş değildir. Kalkınmamız ancak güçlü ve istihdam yaratıcı yatırımların ilimize gelmesi ile mümkün olabilecektir. Bu da huzur ve güven ortamının sağlanması ile mümkündür. İnsanların seçme seçilme haklarını ihlal edecek hiçbir davranış kabul edilemez, demokratik hakkımızı kullanırken başkalarının sınırlarını ihlal etmeden bu hakkımızı kullanmamız ve hatta karşı fikirlerin ifade edilmesi için gerekirse mücadele etmemiz bizleri yüceltecektir. Yaşanan gerginliğin provokasyonlara mahal vermemesi gerekir, olayların hiçbir partinin politikası olmadığına inanıyoruz, yaşananların fazlaca büyütülmeden, gerginliğin sonuçlanması için bütün tarafları sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Seçimin halkımıza, kentimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: Wan Haber