Heyetin hareketinden önce açıklamada bulunan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Bölgemiz ekonomik açıdan çok zor bir dönemden geçmektedir, iş dünyamız belki de daha önce hiç olmadığı kadar ticaret yapmakta zorlanmaktadır. Ekonomik kriz, bölgede yaşanan çatışmalı ortam, siyasi gerilimin tırmanması ve çözüm sürecinin durması ile artık günlük olağan yaşamımızı bile etkileyecek duruma gelmiştir dedi.

Takva açıklamasında; Her zaman söylediğimiz ve söylemeye ısrarla devam edeceğimiz şey, bizler bu kente ve bu kentin dinamizmine, potansiyeline sonuna kadar güveniyoruz, iş dünyamız uygun yatırım imkânlarının ve ortamının yaratılması ile ekonomiyi en kısa sürede canlandırabilecek cesarete, bilgiye ve azme sahiptir. Yeter ki bizlere bu şans verilsin.
Bizler yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımızı, girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İşte şimdi de heyetimiz ile birlikte İran’ üç günlük bir tanıtım ziyareti için gidiyoruz. Ziyaretimize Doğu Anadolu Kalkınma Ajansından da bir arkadaşımız bizlere eşlik etmektedir. Orada özellikle son zamanlar da ilimiz ile ilgili gerçeği yansıtmayan bir takım açıklamaların yapıldığını biliyoruz. Bu algıyı değiştirmek ve İranlı turistlerin İlimize gelmeleri konusunda ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerde bulunacağız. İran özellikle uygulanan uluslararası ambargonun kaldırılması ile önemini çok fazla arttırmıştır, bizlerin bunu fırsata çevirmesi gerekmektedir dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; Yaptığı açıklamada ilkini geçen yıl yaptıkları ve son derece olumlu sonuçlar elde ettikleri ve bu yıl ikincisini yapacağımız Van Shopping Fest’ in İran ayağının tanıtımı için İran’ a gidiyoruz. Amacımız buraya daha fazla turistin gelmesini sağlamak. Seyahatimizde İran’ ın Urumiye, Tebriz, Hoy ve Salması ziyaret ederek orada Konsolosluklarımız, Valilik, Ticaret ve Sanayi Odaları, Turizm Acenteleri ve Turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm kesimler ile görüşmelerde bulunacağız. İnşallah ilimiz ve iş dünyamız için hayırlı olur dedi.

 

Editör: Wan Haber