İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırılarına tepkiler artarak devam ediyor. Teröre Hayır Platformu tarafından düzenlenen ‘Teröre lanet yürüyüşü’ için aralarında Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin de bulunduğu binlerce kişi Soydan Kavşağı’nda bir araya geldi. Soğuk havaya rağmen bir araya gelen binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek İki Nisan Polisevi önüne geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, terör örgütlerinin alçakça saldırılarını Vanlılar olarak lanetlediklerini söyledi. Ayşin, “Ülkemiz insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilmeyecek kadar büyük, milletimiz hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir” dedi.

3-979.jpg

Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydeden Ayşin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivilleri öldürerek bir şey elde edeceğini sanan bu alçak sürüsünün döktüğü kanda boğulacağı zaman yakındır. Türkiye, dünyanın görmediği, görmezden geldiği Halep’te insanlığı kurtarmaya çalışırken, insanlığını ortaya koyarken, birileri içeride taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. 15 Temmuz gecesi milletimiz bu bilincini zaafa uğratmak, toplumsal kırılganlık meydana getirmek hedefiyle yapılan bu insanlık dışı saldırıları, yine milletimiz büyük bir kararlılık ve basiretle bertaraf edecektir. Kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve etkili karşılık olacaktır. Van halkı olarak ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını, bütün terör örgütlerini ve onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, şehit ve gaziler için dua ettirdi. Duanın ardından yürüyüş sona erdi.

4-661.jpg

Yürüyüşe katılanlar vatandaşlar, teröre tepkilerini dile getirerek, bugün ve yarın teröre karşı hep alanlarda olacaklarını söyledi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, katılım ve dağılım esnasında yürüyüş güzergahında güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterisinde bulundu. İHA

5-552.jpg7-143.jpg8-120.jpg

Editör: Wan Haber