SMMMO’da düzenlediği basın açıklamasında konuşan Başkan Simeklioğlu, Van'da 12 Mayıs'ta yapılan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın olağan kongresinin ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildiğini belirtti. 12 Mayıs'ta yapılan seçimlere 3 liste ve bağımsız adaylarla girildiğini belirten Simeklioğlu, seçimlerde 207 delegenin geçerli oy kullandığını ifade etti. İki grubun desteğiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiğini ifade eden Simeklioğlu, “Toplam 102 oyla seçilmiş bir yönetimiz. Bu yüzde 49'a tekabül eder. Yönetimimiz kesinlikle meşrudur" dedi.


Seçimlerde İbrahim Şahin liderliğindeki birinci grubun 84, Zekeriya Soygider liderliğindeki ikinci grubun 42, kendisinin liderliğindeki grubun 60, bağımsız adayların ise 21 oy aldığını hatırlatan Simeklioğlu, "Bu sonuçların ardından salt çoğunluk elde edilemedi. 1. ve 3. grup yönetime 2'şer üye sokarken, 2. grup 1 üye soktu. Daha sonra yapılan toplantılarda görev dağılımı yapıldı. 1 oda başkanı, 1 başkan yardımcısı, 1 oda sekreteri ve sayman belirledik ve ben 2 grubunda desteğini alarak başkanlığa seçildim. 2 oya karşı 3 oyla yani salt çoğunlukla yönetim kurulu oluşturduk. Kendi aramızda yaptığımız görev dağılımında başkan yardımcılığına ve oda sekreterliğine Zekeriya Soygider, sayman üye ise Atilla Dinçer seçilmiştir” ifadelerini kullandı.


Seçimlerde yönetime girmeye hak kazanan 1. gruptan arkadaşlarının herhangi bir görevde yer almak istemediklerini dile getiren Simeklioğlu, “İbrahim Şahin ve Yakup Örenci’ye görev almaları için talepte bulunduk. Ancak kendileri herhangi bir görev almayacaklarını söylediler. Bu onların tercihidir. Ben 4 dönemdir bu görevi yürütmekteyim. Bu dönemde de 2. grubun desteğini alarak yönetim kurulu başkanlığına seçildim. Böylece tıkanan süreç bertaraf oldu. Bize oy veren vermeyen tüm meslektaşlarıma aynı mesafede olacağım. Bizler hizmet adamıyız. Bu dönemde de meslek camiasına faydalı olacağız ve birlikte hareket edeceğiz. Tek amacımız meslektaşlarımıza, odamıza verdiğimiz hizmeti daha da arttırmaktır. Ben hiç kimseye küskün değilim. Amacım mesleğime hizmettir" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber